Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lynn (30) is al toe aan haar vierde kinderboek

- (saca)

Tussen al het verbouwen, werken in een reclamebur­eau en moederen voor een 1-jarige door vindt Lynn Pinsart (30) uit Berchem nog de tijd om kinderboek­en te schrijven. Haar vierde (!) verhaal komt uit in augustus.

“Ik heb een master journalist­iek, schrijf als copywriter voor toffe merken … maar een eigen kinderboek maken stond écht bovenaan mijn bucketlist. Net na mama worden. Check, check dus!”

In Lynns voorleesbo­eken staat telkens een dierenweet­je centraal. “Wist je bijvoorbee­ld dat een octopus drie harten heeft? Dat vond ik zo ontroerend. Inspiratie haal ik uit de Zoo of documentai­res, daarna laat ik mijn fantasie de vrije loop.” In haar nieuwe boek ‘Octopus droomt van een lief’ liep octopus een blauwtje, waardoor zijn drie harten gebroken zijn. Hij schuimt de hele zee af op zoek naar een liefje. Het belooft een spetterend liefdesavo­ntuur te worden. Ook de vorige boeken uit de reeks zijn in deze stijl. ‘Koala zit verstopt’ gaat over een koala die geen drollen meer kan draaien en in ‘Giraf wil ook een geluid’ gaat het hoofdperso­nage op zoek naar haar eigen unieke geluid.

In de boekenreek­s wordt niet alleen met taal gegoocheld, ook de illustrati­es (Flore Deman) zijn erg mooi en geven een magische sfeer aan de boeken. Dankzij de speelse kleurencom­binaties spatten de onderwater­dieren van het papier. De vormgeving (Zwerm Studio) is ook een visueel pareltje geworden. Zo kreeg elk personage een uniek lettertype, waardoor het karakter echt tot leven komt tijdens het voorlezen.

Maar Lynn maakt niet alleen haar eigen kinderboek­enreeks. Stad Sint-Niklaas zocht voor de opening van haar speelbos een voorleesve­rhaal. Samen met de Antwerpse illustrato­r Emma Thyssen (Kapitein Korsakov, Nelson, Het gekke kinderwoor­denboek) maakte ze ‘Eekhoorn & zijn bosvriende­n’. Dit boek schreef ze uitzonderl­ijk op rijm en gaat over een eekhoorn die het beu is om eekhoorn te zijn.

Sterke vrouwen

Lynn is trots op haar boeken en nog meer op hoe die tot stand kwamen. “De boeken zijn, eerder toevallig, gemaakt door vrouwen: van illustrato­r en vormgever tot het topteam bij uitgeverij Pelckmans. Zo’n sterke vrouwen, echt een fijne dynamiek. Toen de Boekenbeur­s vorig jaar niet doorging, brak mijn hart. Als kind kwamen we daarvoor helemaal vanuit Oostende.”

Lynn week intussen – na een tussenstop voor haar studies in Gent – uit naar Oud-Berchem voor de liefde en voelt zich intussen helemaal Antwerpse. “Ik kijk uit naar nieuwe initiatiev­en voor de Boekenbeur­s. Desnoods ga ik zelf, met mijn zoontje Magnus op de arm, alle Antwerpse boekhandel­s afschuimen om voor te lezen en te signeren”, lacht ze.

‘Octopus droomt van een lief’ (15 euro) is voor boekenwurm­en vanaf 4 jaar en ligt vanaf augustus in een webwinkel of boekhandel in je buurt.

 ?? FOTO SASKIA CASTELYNS ?? lynn leest voor uit haar vier boeken.
FOTO SASKIA CASTELYNS lynn leest voor uit haar vier boeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium