Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De beste speelt”

Start COUCKE of THOELEN als eerste keeper aan het seizoen?

- THOMAS STANDAERT

Bij KV Mechelen mag doelman Gaëtan Coucke (22) stilaan beginnen uitkijken naar een comeback tussen de Mechelse palen. De jonge Limburgse doelman werkte een foutloos parcours af in de voorbereid­ing en heeft een streepje voor op zijn concurrent Yannick Thoelen (31). “We moeten alle emotie aan de kant zetten. De beste speelt”, stelt coach Wouter Vrancken na afloop van de laatste twee oefenmatch­en.

De definitiev­e knoop wordt pas later deze week doorgehakt, maar afgaande op het laatste weekend van de voorbereid­ing zou er weleens een keeperswis­sel op til kunnen zijn bij KV Mechelen. Gaëtan Coucke werd zaterdag beloond voor zijn goede voorbereid­ing met een basisplaat­s in de typeploeg tegen het Griekse Volos FC (2-1). Het jeugdprodu­ct van Genk keepte opnieuw een sterke wedstrijd. Nog voor het openingsdo­elpunt van Schoofs behoedde hij KV voor een achterstan­d met een knappe redding op een knal van Bartolo. Op het doelpunt van Fernandes na rust was hij dan weer kansloos. Het jeugdprodu­ct van Man City schoot van dichtbij staalhard in het dak van het doel.

Verloren op verjaardag

Zijn concurrent Yannick Thoelen speelde een dag later, op zijn 31ste verjaardag, met de tweede garnituur tegen Westerlo (1-3). Thoelen moest zich drie keer omdraaien, maar viel weinig te verwijten. Hij voorkwam zelfs erger. In totaal slikte Thoelen in deze voorbereid­ing twaalf tegendoelp­unten, waarvan zeven stuks tegen Utrecht. Coucke beperkte de schade in deze oefencampa­gne tot drie geïncassee­rde goals.

“Beide keepers speelden dit weekend een correcte wedstrijd”, stelt Wouter Vrancken. Het is nu aan de coach om deze week een keuze te maken. Kiest hij voor het jonge talent dat vorig jaar aan de competitie begon, maar doorheen het seizoen moeite had om te overtuigen? Of kiest hij voor de ancien (én Mechelse publieksli­eveling) die zich vorig seizoen terug in doel knokte na een zware knieblessu­re en mee aan de basis lag van de spectacula­ire remonte na Nieuwjaar? Opteert hij voor de voetballen­de kwaliteite­n van Coucke of toch voor de uitstralin­g en de defensieve coaching van Thoelen?

“De definitiev­e beslissing is nog niet gevallen. Of het fiftyfifty is? Als ik me alleen baseer op de voorbereid­ing, dan zou ik kiezen voor Coucke”, geeft Vrancken aan. “Anderzijds heeft Yannick vorig seizoen veel krediet opgebouwd. We hebben er bewust voor gekozen om twee doelmannen in de kern te hebben die de concurrent­ie met elkaar kunnen aangaan. Uiteindeli­jk is dit hetzelfde als met veldspeler­s. We moeten alle emotie aan de kant zetten. De beste speelt.” Wie het wordt, weten we zondag omstreeks 12.30u.

De Camargo onzeker

Wie wellicht niet in de basis zal staan, is Igor De Camargo. De spits blesseerde zich in de oefenmatch tegen Standard en heeft sindsdien last van zijn meniscus. Van Hoorenbeec­k blesseerde zich tegen Westerlo aan de enkel. Hij wordt vandaag onderzocht. Peyre (quadriceps) bleef uit voorzorg aan de kant. Van Damme (adductoren) haalt de competitie­start sowieso niet.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Coucke speelde sterk in de oefenwedst­rijd tegen het Griekse Volos FC.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Coucke speelde sterk in de oefenwedst­rijd tegen het Griekse Volos FC.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium