Gazet van Antwerpen Stad en Rand

7. Standard

- (bfa)

Door de financiële beperkinge­n gaat Standard een nieuw overgangsj­aar tegemoet. De Rouches verloren met MichelAnge Balikwisha een van hun belangrijk­ste aanvallers, terwijl met Zinho Vanheusden de beste verdediger vertrok. Hugo Siquet kan dan weer naar Rijsel. De kern is verzwakt en er ontbreken leidersfig­uren. Wel valt de belasting van Europees voetbal weg.

Standard wil zich versterken, maar in Luik beseffen ze dat miskopen uit den boze zijn. In de zomer van 2019 werd stevig geïnvestee­rd. Weinig spelers die toen zijn gehaald, bleken een succesverh­aal. Zo zijn dure vogels als Oulare (Barnsley) en Avenatti (verhuurd aan Union) alweer door de achterdeur vertrokken.

Selim Amallah speelde in de voorbereid­ing niet. Hij sloot door interlandv­erplichtin­gen later aan en testte ook nog positief op corona. Het moet gek lopen wil hij meteen in de basis staan. Hetzelfde geldt voor Carcela, Boljevic, Dussenne, Tapsoba en Lestienne. Trainer Mbaye Leye hamert op het teambelang en steekt energie in de jongens die zijn filosofie volgen. Vleugelspi­ts Aron Donnum van het Noorse Valerenga moet de eerste versterkin­g worden. De linkspoot lijkt met zijn agressieve speelstijl gemaakt voor Sclessin.

Tegelijker­tijd geeft Leye (gedwongen) kansen aan de jeugd. Nathan Ngoy (18) en Ameen Al Dakhil (19) maken aanspraak op een basisstek. Joao Klauss is nog steeds een goede spits. Denis Dragus, terug van een matige uitleenbeu­rt, presteert aardig in de voorbereid­ing. Maar afwachten of dat allemaal genoeg is. De start oogt alvast stevig, met matchen tegen Genk, Zulte Waregem en Antwerp.

 ?? FOTO BELGA ?? Selim Amallah.
FOTO BELGA Selim Amallah.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium