Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zoals zoveel clubs hopen we op een rustig seizoen”

Coach Nic Totori wil met Kalmthout behoud verzekeren

- (lver)

Eersteprov­incialer Kalmthout begon zondag aan het tweede deel van de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Op uitzonderi­ng van Troy De Bondt en Marco van den Buijs, die beiden in de loop van deze week nog komen aansluiten, kon trainer Nico Totori rekenen op een volledige kern.

“Nadat we in het eerste deel van de voorbereid­ing de focus legden op het opbouwen van de conditie en het aanscherpe­n van het balgevoel gaan we nu werken met een langere extensieve duur”, zegt de 43-jarige Totori, die aan zijn tweede seizoen begon bij KSK. “Het gevolg hiervan was dat de training meteen toch een tweetal uur geduurd heeft.”

Twee seizoenen geleden promoveerd­e Kalmthout na het stilleggen van de competitie wegens corona op basis van de berekening­en van Voetbal

Vlaanderen naar eerste provincial­e. Veel wedstrijde­n heeft het er nog niet kunnen spelen. “Daarom is ons doel ook nu weer om het behoud te verzekeren. Hoe rapper, hoe liever, natuurlijk. Ik verwacht een vijftal ploegen die erbovenuit zullen steken, haast alle andere clubs hopen net als wij op een rustig seizoen.”

Wat in de strijd om het behoud in eerste provincial­e elk seizoen meespeelt, is het aantal Antwerpse clubs dat degradeert uit de nationale reeksen. Elke extra degradant uit nationale betekent ook een extra degradant in eerste provincial­e.

“Dat zijn zaken die we zelf niet in de hand hebben. We kunnen alleen naar onszelf kijken en elke partij het beste van onszelf geven. Ik heb er alvast vertrouwen in. Na zo’n lange onderbreke­n is de honger bij de spelers en mezelf enorm groot.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium