Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Talent van jongeren staat buiten kijf”

Geert Emmerechts begint bij Berchem met fel gewijzigde kern

- MARK DE CLEENE

De kop is eraf voor Berchem Sport. Coach Geert Emmerechts riep zijn manschappe­n zaterdag samen voor een eerste oefenstond­e. De Berchemse kern werd in het tussenseiz­oen best fel gewijzigd en ook de sportieve visie werd bijgesteld. Door in te zetten op jonge, enthousias­te talenten willen ze bij geel-zwart verstandig omspringen met de centen, maar tegelijk toch ook realistisc­he doelen stellen.

“Omdat we in april en mei ook al enkele keren hadden getraind, was het zaterdag iets makkelijke­r werken”, zegt Emmerechts. “De meeste nieuwkomer­s hadden namelijk al eerder kennisgema­akt met de groep en het conditiepe­il werd zo ook onderhoude­n. De spelers konden nu dus meteen het balgevoel aanscherpe­n en er

werden zelfs al wat tactische basisregel­s besproken.” “Ideale mix”

Uit de kern van de beloften hevelde Emmerechts vijf youngsters over naar de A-kern. En ook de aanwinsten zelf zijn vooral prille twintigers. Het is dus koffiedik kijken hoe sterk die vernieuwde en verjongde kern voor de dag zal komen. Toch is de coach overtuigd positief. “Meerdere van die jongeren hebben toch al wat ervaring in hun rugzakje zitten. En dat ze talent hebben, staat buiten kijf. Bovendien willen ze zich op dit niveau allemaal bewijzen, waardoor de spirit en het enthousias­me zeker aanwezig zullen zijn op de trainingen en tijdens de wedstrijde­n. Bovendien mag je ook niet vergeten dat er voldoende ervaren spelers hebben bijgeteken­d, zodat we volgens mij een perfecte mix hebben weten samen te stellen.”

Een van die vaste gezichten bij Berchem is linksachte­r Light Nwokoro (24). Ook hij genoot van de eerste trainingss­essie en gelooft in de spelersker­n. “Het was zalig om opnieuw met de vrienden op het veld te staan. Zowel tijdens de trainingen in het tussenseiz­oen als nu was het duidelijk dat er heel wat talent is bijgekomen. Mogelijk hebben we wat aan ervaring ingeboet, maar kwalitatie­f zetten we een stap voorwaarts. Enfin, dat denk ik toch. Samen met enkele ploegmaats zal ik de nieuwkomer­s een warm welkom bezorgen en hen mee op sleeptouw nemen. Eenmaal ze het Berchem-DNA te pakken hebben, zijn we vertrokken voor een mooi seizoen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ook Light Nwokoro (rechts) is te spreken over de vele nieuwe talenten bij Berchem. “Mogelijk hebben we wat aan ervaring ingeboet, maar kwalitatie­f zetten we een stap voorwaarts”, sprak de linksachte­r.
FOTO GOYVAERTS Ook Light Nwokoro (rechts) is te spreken over de vele nieuwe talenten bij Berchem. “Mogelijk hebben we wat aan ervaring ingeboet, maar kwalitatie­f zetten we een stap voorwaarts”, sprak de linksachte­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium