Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit project kon ik moeilijk laten liggen”

T2 Pascal Verheyen keert na sabbatjaar terug in het voetbal

- (lver)

Geen Jimmy De Keyser meer in de staf van Ternesse, dat zaterdag begon aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. Wegens veranderde werkomstan­digheden en omdat hij meer tijd wou vrijmaken voor het gezin, koos De Keyser zelf om een stap opzij te zetten. Zijn opvolger is Pascal Verheyen, jarenlang verbonden aan Lyra-Lierse.

“Toen ik onlangs telefoon kreeg van Tom Schipper met de vraag om zijn nieuwe assistent te worden, heb ik dat toch even moeten laten bezinken”, zegt Verheyen. “Ik had vorig seizoen nog maar pas een punt gezet achter het trainersch­ap. Het gesprek met Schipper deed me echter weer nadenken over de mooie momenten die ik in het voetbal had beleefd. Hoe meer ik aan die momenten terugdacht, hoe harder het begon te kriebelen.”

De geboren Brusselaar, die in Mortsel woont, hapte vervolgens ook snel toe. “Het project om op een gezonde manier sportieve prestaties te willen leveren sprak me aan. Evenwel zonder druk, want bij Ternesse beseffen ze maar al te goed dat er in eerste provincial­e andere clubs zijn die over meer mogelijkhe­den beschikken.”

En zo begon de T2, die jarenlang verbonden was aan Lyra en LyraLierse, zaterdag bij Ternesse aan een nieuw voetbalhoo­fdstuk. “Met zowel een training in de voor- als in de namiddag was het meteen een drukke dag. Alles is goed verlopen en ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Verder in het seizoen wil ik de jonge talenten van de club ontdekken. Ik kijk ernaar uit om die te helpen en te laten doorstrome­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium