Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zoeken ook nog minstens vier versterkin­gen”

Coach Kevin Van Haesendonc­k mist op eerste training al meteen twee spelers wegens corona

- STIJN DRUANT

Ook voor City Pirates is de kop eraf. Na het afhaspelen van de fysieke testen in mei hervatten de Merksemnar­en zaterdag aan het complex Luchtbal de trainingen. Coach Kevin Van Haesendonc­k deed dat wel meteen met zorgen. “We zitten met twee coronageva­llen, één lange blessure en we hebben ook nog nood aan minstens vier versterkin­gen.” Van een zorgwekken­de start gesproken.

“We zitten met twee coronageva­llen (die Van Haesendonc­k wegens privéreden­en niet kenbaar wil maken, red.), er is de blessure van David Iboma (die ondervond nieuwe problemen na een knieoperat­ie

en is nog maanden out, red.) en we zoeken nog zeker vier versterkin­gen.”

Mocht het nog niet duidelijk zijn: de trainer van City Pirates kon zaterdag op de eerste training van het seizoen nog niet beschikken over een complete kern. “Tel daar nog enkele jongens met werkverpli­chtingen bij en het feit dat spits Lucky Omeruo in Spanje een profcontra­ct zoekt en je weet meteen dat de kern beperkt was.”

Intern op tafel geklopt

En dus trapt City Pirates de voorbereid­ing vanavond met een nieuwe training pas echt goed op gang. “Ach, we hebben nog acht weken. Er is nog wel wat tijd. Ik panikeer zeker nog niet, al is het wel zo dat er op de markt maar weinig beweegt. Daarom geef ik ook toe: intern heb ik al op tafel geklopt en aan de alarmbel getrokken. Het bestuur weet wat er nodig is, ook al zijn er - mede door corona - financiële beperkinge­n. Het is simpel: als we willen meedraaien in tweede afdeling, dan moet er nog kwaliteit bij.”

En dan heeft Van Haesendonc­k het over meer dan één positie.

“Laten we beginnen met een spits. Het mogelijke vertrek van Lucky (Omeruo, red.) zorgt voor een serieuze aderlating. Maar na het stoppen van Arne Verboven moeten er ook nog enkele verdediger­s bij. Er ligt dus nog heel wat

werk op de plank, we zullen creatief moeten zijn. Al kunnen we natuurlijk ook niet toveren. Nee, we gaan Mo El Jattari (die nu bij TOR

Pirates Deurne zit, red.) niet terughalen. We zoeken een andere type spits.”

Achterin zorgt het stoppen van Arne Verboven voor een leegte. “Ik heb Arne goed leren kennen. Hij was met nog andere zaken bezig en werd in het voetbal gepusht. Al had ik zijn vertrek niet nu al zo abrupt verwacht, maar pas over enkele jaren.”

Normaal gezien zou City Pirates komend weekend op stage gaan in Nederland, maar ook die lijkt in het water te vallen. “Door het aantal coronabesm­ettingen bij onze noorderbur­en zal die stage wellicht niet doorgaan of worden opgeschove­n naar het weekend van 31 juli. We hadden dan een oefenmatch gepland tegen KFC Turnhout, maar dat heeft dan bekerverpl­ichtingen. Een andere mogelijkhe­id is een locatie in België of zelfs bij ons op de club.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Kevin Van Haesendonc­k zaterdag met een lach op de eerste training van City Pirates. Al zit de T1 zeker ook met zorgen. Zelfs de stage komend weekend in Nederland lijkt in het water te vallen.
FOTO GOYVAERTS Kevin Van Haesendonc­k zaterdag met een lach op de eerste training van City Pirates. Al zit de T1 zeker ook met zorgen. Zelfs de stage komend weekend in Nederland lijkt in het water te vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium