Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Vlaamse miljoenen voor sportvelde­n

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) kent 7,6 miljoen euro toe aan 14 bovenlokal­e sportinfra­structuurp­rojecten in de provincie Antwerpen. In de Antwerpse stadsregio gaat het om zes projecten.

-

De projecten die geld krijgen, zijn sportvelde­n of -hallen die een ruimer publiek aanspreken dan de inwoners van de gemeente.

Bedrijven en lokale overheden kunnen een subsidieaa­nvraag indienen, waarvan Vlaanderen tegemoet komt in maximaal 30% van de kosten. In een eerste ronde is nu 7,6 miljoen euro toegekend: 1. Mintjens Arena, Oostmalle (962.500 euro): Het sportcompl­ex waar onder meer sportkampe­n voor kinderen worden georganise­erd, dateert van de jaren 70 en kan dus wel een opknapbeur­t gebruiken.

2. Kartoon, Mortsel

(678.314,14 euro): De focus ligt hier op bewegen op een laagdrempe­lig niveau, waar verschille­nde sporten beoefend kunnen worden.

3. Sporthal Campus Drie Eiken UAntwerpen,Wilrijk

(631.486,10 euro): Er komen op deze campus meer studentenk­oten, een nieuw restaurant en een sporthal met twee zaalvoetba­lvelden en een fitnessrui­mte.

4. Atletiekpi­ste Park Groot Schijn, Deurne (260.157,38 euro):

In Park Groot Schijn krijgt de atletiekpi­ste een grondige opknapbeur­t. De werken zijn eind mei 2020 van start gegaan.

5. Sporthal Spectrumsc­hool/Park Groot Schijn,

Deurne (875.000 euro).

Op de plek van de bestaande sporthal van de school komt een volledige nieuwe sporthal. Ook Deurnse vereniging­en gaan er gebruik van maken.

6. Afwerking Wilrijkse

Plein, Antwerpen (237.946,50 euro): Sinds 2013 wordt er in verschille­nde fases gewerkt om van het Wilrijkse Plein in Antwerpen één van de grootste en modernste sportcentr­a van Antwerpen te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium