Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil minstens even sterk presteren als vorig seizoen”

Axana Mareen (TC Gym Schoten) is na winst op TC Brandt halfweg haar ambitie

- KURT GULDENTOPS

In stijl pakte Axana Mareen vorig weekend haar derde zomertitel van het seizoen in Dames 1. De 21-jarige speelster van TC Gym Schoten haalde het in een bloedstoll­ende finale van Tiffany Mylonas, het nummer 33 in ons land. Mareen bezet zo momenteel de derde plaats in de ranking van het Belgian Circuit.

Na GT Tessenderl­o en Gantoise was het vorige zondag dus een derde keer dit seizoen bingo voor Axana Mareen. Het toptalent van TC Gym slalomde zonder setverlies langs Flo Helsen en clubgenote Helena Verbeeck richting finale, waar ze op een bijzonder taaie Tiffany Mylonas (Orée) stootte. Mareen won de eerste set met 6-3, maar ging in de tweede set met 6-7 (8) onderuit. In de derde beslissend­e set bleef het continu spannend, maar met 7-5 haalde Mareen haar slag toch thuis.

“Het werd een ware thriller”, blikt de twintiger terug. “We stonden vier uur op het veld. Het was echt afwachten wie zou begeven. Uiteraard was ik heel blij met deze derde titel van het seizoen. Vorig jaar won ik zes toernooien in het Belgian Circuit. Het is mijn ambitie om minstens even goed te doen. Ik ben dus al halfweg.”

Deze week maakt Mareen overigens jacht op een nieuwe hoofdprijs op het eigen TC Gym. Dankzij een 6-2 en 6-2-zege tegen Bieke Kerckhofs (TC Oase) kwalificee­rde ze zich haast moeiteloos voor de halve finales. In een mogelijke finale zou opnieuw Tiffany Mylonas weleens de tegenstand­er kunnen zijn.

Bezig met conditiebe­geleiding Naast haar actieve tennisbezi­gheden

doet Mareen sinds kort overigens ook aan conditiebe­geleiding.

“Tijdens corona was er tijd om aan de toekomst te denken. Ik werkte hard en ben ook de studieboek­en ingedoken. Het resultaat: ik behaalde de diploma’s Instructeu­r B en fitnessins­tructeur. Ik hou ervan om mensen aan een goede conditie te helpen. Op termijn zou dat tot een eigen praktijk moeten leiden. Al steek ik niet weg dat het nu toch ook vooral kriebelt om een stevig seizoen in het Belgian Circuit te draaien.”

den en te genieten. Maar dan worden de handen toch nog uit de mouwen gestoken. De tomaten in de serre hebben water nodig. De eerste wortels zijn klaar om geoogst te worden. En andijvie, zo veel andijvie die volgroeid is. “We weten wat er deze week op het menu staat.”

Staf zet zich alvast aan de wortels. “Niet de kleintjes hé, die moeten nog wat groeien”, roept Sarah hem toe. De kleuter kijkt even naar de miniatuure­xemplaren die hij zopas uittrok en beslist tot grote hilariteit om ze dan maar gewoon weer in de grond te stoppen.

Pikanter

“Op sommige gewassen zijn we echt trots. Dit jaar hadden we voor het eerst asperges. Daar moet je een paar jaar geduld voor hebben. Elk jaar proberen we nieuwe dingen uit. Zo hadden we eens hele goeie artisjokke­n en edamame boontjes. En onze tomaten zijn zo veel lekkerder dan die van de winkel. Net als de radijzen. Die smaken veel pikanter. ”

Dit jaar wordt er geëxperime­nteerd met zoete aardappel. “Veel hangt af van het weer. Door de hete zomers gaan er veel zaadjes teloor. Maar we proberen enkel bij te gieten op hittedagen.” “Je ziet toch dat veel tuiniers echt hele gezellige plekjes van hun tuintje hebben gemaakt”, zegt Jeroen. “Veel oudere tuinders komen hier dagelijks. Er wordt trouwens ieder jaar een prijs voor mooiste tuin uitgereikt”, vertelt het gezelschap. “Maar die hebben we nog nooit gewonnen. Ik denk dat je daarvoor op pensioen moet zijn”, lachen ze.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Op haar eigen TC Gym in Schoten doet Axana Mareen deze week een gooi naar een vierde toernooize­ge van deze zomer.
FOTO KOEN FASSEUR Op haar eigen TC Gym in Schoten doet Axana Mareen deze week een gooi naar een vierde toernooize­ge van deze zomer.
 ??  ??
 ??  ?? Kleine Staf amuseert zich met het rooien van de worteltjes.
Kleine Staf amuseert zich met het rooien van de worteltjes.
 ??  ?? Na het werk: de ontspannin­g, met een flesje en wat gebak.
Domein Flora in Berchem, de luchthaven is vlakbij.
Na het werk: de ontspannin­g, met een flesje en wat gebak. Domein Flora in Berchem, de luchthaven is vlakbij.
 ??  ?? Dertigers Heleen en Bram hadden in ’t Hofke zelfs hun eerste date.
Dertigers Heleen en Bram hadden in ’t Hofke zelfs hun eerste date.
 ??  ?? Heleen komt hier werken, en ook een boek lezen.
Heleen komt hier werken, en ook een boek lezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium