Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onze ambities beetje moeten bijsturen”

Mortsel Stars kon na tien wedstrijde­n slechts drie keer winnen

-

Drie zeges na tien wedstrijde­n. Dat is de voorlopig magere balans voor Mortsel Stars. Te weinig voor een ploeg die voor het seizoen nog ambieerde om de top drie in zijn poule te halen.

Twee zeges tegen de Namen Angels, één overwinnin­g tegen de Deurne Spartans, de andere zeven wedstrijde­n gingen allemaal verloren. Bij Mortsel Stars hadden ze meer verwacht van de competitie­start. “Het is duidelijk geworden dat we een goede Belgische pitcher missen”, zegt voorzitter Damon Baesen. “In plaats van te mikken op de derde plaats in onze poule, hebben we ons doel moeten bijsturen. We hopen nu kampioen te spelen van de onderste zes. Dat moet wel mogelijk zijn.”

Baesen vreest zelfs dat de goede sfeer bij Mortsel kan verdwijnen mocht de club toch nog de top zes halen. “Stel je voor dat we dan de ene nederlaag na de andere zouden oplopen. Dat zou nefast zijn. Ik ben wel voorstande­r van de nieuwe formule met twee poules en dan een split. Zo kregen we Hoboken Pioneers en Deurne Spartans al op bezoek. Het was lang geleden dat we nog tegen die topteams hebben gespeeld. Die wedstrijde­n zorgen altijd voor sfeer en extra inkomsten.”

Intussen maakt Mortsel Stars zich op voor de organisati­e van het EK voor -12-jarigen. Tien verschille­nde landen komen van 10 tot en met 14 augustus op bezoek. “Daarna staat alles in het teken van onze verhuis. In vogelvluch­t gaan we 400 meter verder zitten om ons zo te integreren in de Mortselse sportcampu­s. Door de nabijheid van andere sportclubs hopen we jonge spelers aan te trekken. Meer dan ooit is dat de bedoeling. Voor onze eerste ploeg hebben we ook al Tibo Soebert van de Brasschaat Braves en Jarno Reyniers van Deurne Spartans aangetrokk­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium