Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na het missen van Tokio hebben we de focus verlegd”

Tom van Walle en Dries Koekelkore­n lossen verwachtin­gen in

- (mabe)

Dat heet dan de verwachtin­gen inlossen. Tom van Walle en Dries Koekelkore­n schreven afgelopen het World Tour-toernooi in Leuven op hun naam. In de finale waren de twee na een nagelbijte­r nipt met 2-1 te sterk voor het Franse duo Arnaud Loiseau - Tom Altwies.

“Het had in die finale evengoed de andere kant kunnen opgaan”, zegt Tom van Walle meteen. “Het verliep moeizaam, maar uiteindeli­jk trokken we toch aan het langste eind.”

In hun wedstrijde­n richting de finale gaven Van Walle-Koekelkore­n niets weg, al relativeer­t Van Walle meteen. “We haalden constant een degelijk niveau. Dat was ook nodig. Maar het is ook zo dat de absolute top niet aanwezig was in Leuven, die zit op de Spelen in Japan. Pas op, het was zeker niet zo dat er geen kwaliteit aanwezig was. Maar het verschil met de echte toppers is dat we wisten dat we in elke partij kansen zouden krijgen. Die kansen hebben we ook gegrepen.”

De voormalige speler van Topvolley Antwerpen genoot in elk geval ten volle van de toernooiwi­nst. “Het doet deugd. De zege is niet alleen fijn voor ons, maar toch ook voor het nationale beachvolle­ybal. Het toont dat wij als kleine Belgen ook weleens de besten kunnen zijn op een internatio­naal toernooi. Mogelijk geeft het de jeugd een extra impuls om voor deze toffe sport te kiezen. Al was ik vooral blij voor de organisati­e. Die mensen hadden toch wel gehoopt op een goed resultaat van een van de Belgische ploegen. Hun verwachtin­gen zijn ingelost.”

Van Walle en Koekelkore­n hadden dezer dagen natuurlijk liever op de Spelen in Tokio gezeten. “Uiteraard is het zuur dat we ontbreken, maar we waren niet goed genoeg. Het heeft geen zin om achteruit te kijken. De focus ligt nu op het Belgische circuit en op het EK, dat van 11 tot 15 augustus plaatsvind­t in Oostenrijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium