Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Linda maakt droom waar: Barlin wordt broodjesza­ak én bistro

- (vw) www.bistro-barlin.be

Linda Gommers (49) en Barry Stoelhorst (44) openden hun nieuwe zaak Barlin. Zij mikken op een dubbel concept: broodjes om af te halen of ter plaatse te eten en een bistro met een rijke waaier aan gerechten.

908 heeft al een geschieden­is als horecazaak. Zo was er jarenlang dans- en muziekcafé ’t Goor van Paul Vissers. Linda en Barry hebben nu de zaak omgebouwd tot een fris ogende bistro. In Barlin kan je terecht voor broodjes om mee te nemen, een lekkere lunch, pannenkoek­en, wafels en ijscoupes. Er is ook steeds een verse dagschotel. De bezoeker kan ook gewoon van een drankje genieten op het mooie terras.

Barlin verwijst naar Barry en Linda, “maar het klinkt ook mooi”, weet Linda Gommers. “We mikken op een divers cliënteel. Er is onze broodjesza­ak. We leveren ook aan bedrijven of aan personeel van zaken en scholen. Daarnaast bieden we de klassieke biBredabaa­n strokeuken aan. Elke dag pakken we uit met een dagschotel met gewone kost zoals stamppot met worst. Die dagschotel kan ook op voorhand besteld en afgehaald worden. Klassieker­s als vol-auvent, steak, stoofvlees, salades en pasta’s komen ook op het menu. In de winter zullen we ook een keuken brengen met een vleugje nostalgie die herinnert aan grootmoede­rs kookpot.”

Een troef is het stemmig terras aan de achterzijd­e van Barlin. Daar kunnen 35 klanten plaats nemen. Binnen is plaats voor 65 personen die per bubbel kunnen zitten. “Ik heb zelf horeca-ervaring”, vertelt Linda. “Maar een eigen zaak was altijd mijn droom. Een vriendin gaf een tip dat deze zaak ter beschikkin­g was. En deze periode geeft een boost. De mensen zitten al zo lang te wachten om samen nog eens te gaan tafelen.” Linda en Barry rekenen op een drietal medewerker­s in keuken, bar en zaal.

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Barry en Linda.
FOTO NEEL VERMEIREN Barry en Linda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium