Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Turnjuf Isabelle wil zich lanceren als graffiti-artiest

-

Aan de Kaai in Boom, op de parking tegenover de bibliothee­k, werd de laatste hand gelegd aan twee kleurrijke graffitiku­nstwerken. Ze dragen de handtekeni­ng van Bellie Ve, alias Isabelle Scheers (35) uit Aartselaar en in het dagelijks leven turnjuf voor kleuters.

Eerder wekte ze op een gevel in de Blauwstraa­t al een grote flamingo ‘tot leven’, nu zijn ook haar twee andere muurschild­eringen aan de Kaai klaar. Het ene tafereel lijkt wel wat in een Tomorrowla­nd-sfeertje te baden, het andere doet denken aan het industriël­e verleden.

De kunstwerke­n maakte Isabelle in opdracht van de gemeente en maken deel uit van de Open Kunstroute van #Beleef Boom. De beginnende graffitiku­nstenares hoopt dat het een springplan­k is naar meer, want ‘”hier kan ik mijn energie in kwijt en beleef ik echt ‘me time’”, zegt ze. De nieuwe creatieve uitdaging die ze heeft gevonden, combineert Isabelle Scheers met haar job als turnjuf bij de kleuters in de GO! basisschol­en De Hoeksteen en ’t Krekeltje. “Het is daar dat de bal ook aan het rollen is gegaan. Nadat ik een muurschild­ering voor De Hoeksteen maakte, kreeg ik de smaak te pakken en werd ik via loopbaanbe­geleiding ook aangespoor­d om er meer mee te doen. In het middelbaar had ik al een kunstoplei­ding gevolgd, dus ergens diep in mij was het altijd blijven sluimeren.”

“De opdracht voor de kunstroute was een ideale opportunit­eit om mij te tonen, want meestal gaat het om privé-opdrachten in de tuin of andere plaatsen die niet zichtbaar zijn voor het publiek. Intussen heb ik nog enkele andere opdrachten op stapel staan, zoals het aankleden van drie nutskasten voor het project ‘Onder Stroom’ in Boom en voor de school Boom Park waar ik een grote muur van de speelplaat­s onder handen mag nemen.” “Het is leuk om in de gemeente waar ik werk deze projecten te mogen doen, maar stiekem hoop ik zo toch ook mijn grenzen wat te kunnen verleggen naar bijvoorbee­ld Aartselaar waar ik woon of andere omliggende gemeenten”, geeft ze met een knipoog mee. Dat op de ene muurschild­ering aan de Kaai een constructi­e te zien is die wel wat wegheeft van een schouw van de toenmalige steenbakke­rijnijverh­eid van weleer in de streek, is volgens de graffitiar­tieste louter toevallig. “Nu je het zegt”, lacht ze. “Ik heb drie kinderen en zij vinden het best wel leuk om mij te vergezelle­n als mama met haar spuitbusse­n op pad gaat. Als ik dan even ‘vast’ zit, reiken ze mij ook inspiratie aan. Zoals met deze tekening. Er zaten gaten in de muren en ik wist niet goed wat mee aanvangen. Tot mijn zoon zei ‘ik zie er eigenlijk ramen van een gebouw in’. Dat is dus die ‘schouwcons­tructie’ geworden.”

www.bellie-ve.be

Isabelle Scheers

Graffitiku­nstenaar

‘‘Ik heb drie kinderen en die gaan soms mee naar een opdracht: ze geven me inspiratie als ik ‘vast’ zit.’’

 ?? FOTO BART ROGGEMAN ?? Bellie Ve bji een van de twee realisatie­s aan de Kaai in Boom, die lijkt te verwijzen naar het industriël­e verleden van de streek: “Toch, dat is toevallig.”
FOTO BART ROGGEMAN Bellie Ve bji een van de twee realisatie­s aan de Kaai in Boom, die lijkt te verwijzen naar het industriël­e verleden van de streek: “Toch, dat is toevallig.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium