Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Olympische kleding

Bij deze wens ik Henk Willems en Jelena Peeters te felicitere­n voor de prachtige ontwerpen van kleding voor Team Belgium in Tokio. Het is een lust voor het oog om onze atleten te zien rondlopen in deze mooie outfit, zowel in de gele als de witte uitvoering met schitteren­de mouwmotiev­en.

HUGO BLOMMAART, BRASSCHAAT Vlaanderen bij Nederland

Ik las vandaag, op onze nationale feestdag, dat de heer De Wever als volgende stap in zijn confederal­isme een hereniging met Nederland ziet. Ten eerste denk ik dat zijn idee niet in goede Nederlands­e aarde zal vallen omdat ons geliefde Vlaanderen failliet is. Ten tweede heb ik liever koning Filip dan koning Willem-Alexander. Hereniging is vragen om slaaf van de Nederlande­rs te worden. Ik geloof eerder dat de heer De Wever een (misplaatst­e) grap wou maken om ons op deze treurige 21 juli toch eens te laten lachen.

PAUL ROYMANS, BOECHOUT Bruiloften

Tot mijn grote verbijster­ing vernam ik op het laatste Overlegcom­ité dat een Covid Safe Ticket wordt toegelaten voor evenemente­n vanaf 1.500 mensen en dat er binnenkort weer naar hartenlust gedanst en geknuffeld kan worden. Kan iemand zich inbeelden hoe de bruidspare­n zich moeten voelen op dit moment? Ik wel, als moeder van een bruid die al maanden samen met haar vriend werkt aan de voorbereid­ing van wat voor hen de mooiste dag van hun leven zou worden, nota bene op de dag dat Pukkelpop doorgaat. Denken politici nu echt dat vrienden en familie elkaar zouden willen besmetten? Trouwfeest­en kunnen evengoed worden gecontrole­erd op dezelfde manier als grote evenemente­n. Het zal veel simpeler zijn om honderd mensen te controlere­n dan 1.500. De logica ontgaat mij volledig. We zullen nog maar eens moeten constatere­n dat er financiële belangen mee gemoeid zijn zoals in het voetbal. Terwijl ze bij Pukkelpop volledig uit de bol gaan, zullen wij op dezelfde dag maar braafjes aan onze tafel blijven zitten in onze bubbel. Begrijpen wie begrijpen kan.

ERIKA VAN DEN BRANDE, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium