Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste puzzelstuk

-

Komt ie of komt ie niet? Met Marian Shved hoopt KV Mechelen deze week het laatste ontbrekend­e stukje te leggen in een selectiepu­zzel die op het eerste gezicht veelbelove­nd oogt.

Vooral de aanblik van zoveel offensieve weelde moet menig Kakker watertande­nd doen uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen. De energie van Cuypers, de drive van Druijf, de snelheid van Storm, de body van De Camargo, de flitsen van Engvall, de magie van Mrabti, de hemelse linker van Hairemans en als het rondkomt het genie van Shved: het moet héél lang geleden zijn dat een trainer van KV over zoveel verschille­nde aanvallend­e opties kon beschikken. Kiezen is verliezen, dit seizoen wellicht meer dan ooit in de Mechelse aanvalslin­ie.

Op het middenveld verloor KV met Defour en Vranckx twee grote namen, maar werd er met Oum Gouet een allrounder binnengeha­ald als opvolger. De Kameroense internatio­nal toonde in de voorbereid­ing dat hij kan knokken bij balverlies maar ook vlot kan meevoetbal­len bij balbezit. Daarnaast kunnen ze bij KV ook nog altijd uitkijken naar de terugkeer van clubicoon Joachim Van Damme nog altijd herstellen­d van pubalgie om het Mechelse middenveld van extra kwaliteit én karakter te voorzien. Met de transfers van Van Hecke en Ceulemans strikte KV bovendien ook nog eens twee jonge beloftevol­le Belgen als doublures voor kapitein Rob Schoofs.

Defensief moest er het minst gesleuteld worden. Het vertrek van Kabore werd opgevangen door de komst van Swers (als concurrent voor Walsh) en met de City Football Grouphuurl­ing Vinicius Souza koos KV voor polyvalent­ie in de defensieve as: de Braziliaan kan zowel centraal in de verdedigin­g als op het middenveld worden ingezet.

Voor de plek tussen de palen belooft het dit seizoen een harde concurrent­iestrijd te worden tussen de jonge Gaëtan Coucke en de meer ervaren Yannick Thoelen. Een strijd die ook de supporters de laatste dagen heeft beziggehou­den. Kiest Vrancken voor Coucke en zo ziet het er wel naar uit dan verdient de jongste van de twee Limburgse doelmannen om ook het voordeel van de twijfel te krijgen bij de Mechelse fans. Zijn vertrouwen (en zijn prestaties) kunnen er alleen maar wel bij varen.

Alles in beschouwin­g genomen mag KV dus terecht met de ambitie starten om dit seizoen opnieuw zijn plaatsje op te eisen tussen de beste acht clubs van het land. Het gegeven dat Malinwa daarbij moet opboksen tegen concurrent­en met een (veel) groter budget, bewijst dat er op sportief vlak sterk werk geleverd wordt in Mechelen. Nu ook de rust ietwat is teruggekee­rd op bestuursni­veau, mogen de supporters van KV Mechelen zich verheugen op een seizoen waarin het sportieve hopelijk alle aandacht opeist en al het extrasport­ieve eindelijk eens naar de achtergron­d verwijst.

Nu alleen nog aftellen tot de lancering van Shved Raket...

 ??  ?? THOMAS STANDAERT
THOMAS STANDAERT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium