Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3. RC Genk

- (rco)

Genk was dé ploeg van de slotfase vorig seizoen. Het pakte de beker ten koste van Standard en in de Champions’ play-offs was het weergaloos. Met 16 op 18 overvleuge­lde het de concurrent­ie en legde ei zo na kampioen Club Brugge nog over de knie.

Dat belooft, want Genk komt tot nader order versterkt uit de mercato. Met Mike Trésor (Willem II), Carel Eiting (Ajax), Simen Juklerod (Antwerp) en Mujaid Sadick (Deportivo La Coruña) werd voetballen­d vermogen en power binnengeha­ald. Belangrijk­e uitgaande transfers zijn er vooralsnog niet. Zelfs topschutte­r Paul Onuachu is aan boord gebleven. In de Luminus Arena houdt men er wel rekening mee dat de Nigeriaan in augustus nog vertrekt. Datzelfde geldt misschien voor Lucumi. Maar in Genk blijven ze niet bij de pakken zitten en wordt de markt afgetast naar alternatie­ven. Met andere sterkhoude­rs wordt bekeken of hun contract opengebrok­en kan worden.

De Limburgers willen het ongenaakba­ar gewaande Club Brugge het vuur aan de schenen leggen en schrikken er niet voor terug om zichzelf te profileren als titelkandi­daat.

Vraag is wel hoe Genk uit de startblokk­en zal schieten. Het wacht nog op de terugkeer van de Colombiaan­se muur, zeg maar de hele defensie van vorig seizoen. Bovendien was de voorbereid­ing superkort en hebben veel laattijdig teruggekee­rde internatio­nals amper trainingen in de benen. Geen voordeel, nu de competitie start en de eerste Europese opdracht - Shakhtar Donetsk - er ook al snel aankomt. Benieuwd hoe het met die factor omgaat. En met de zware kalender: tot Nieuwjaar staan op z’n minst acht Europese duels op de teller.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Simen Juklerod, ex-Antwerp.
FOTO ISOSPORT Simen Juklerod, ex-Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium