Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pet af voor Fabio”

-

Dylan Groenewege­n (28) weet opnieuw wat winnen betekent. De Nederlande­r was de snelste in de openingsri­t in de Ronde van Wallonië. Het betekende ook zijn eerste zege na negen maanden schorsing, die hij opliep na zijn gevaarlijk sprintmano­euvre in de Ronde van Polen, waarbij hij Fabio Jakobsen ten val bracht.

De sprinter van Jumbo-Visma ging nadien door een diep dal. “Het was een heel lastige tijd. Het ongeluk spookte uiteraard lang door mijn hoofd, maar ook privé zat het me niet mee na de geboorte van mijn zoontje Mayson. Hij werd zes weken te vroeg geboren, maar gelukkig gaat het nu wel goed. Ook het overlijden van mijn opa hakte er flink in. Het fietsen kwam lange tijd op de tweede plaats. Maar nu ik weer kan winnen, voelt dit goed aan” vertelde Groenewege­n, die zijn emoties niet kon verbergen.

“En wat ik ook wil benadrukke­n: de ploeg is de hele tijd achter me blijven staan. Dat heeft flink geholpen om er beetje bij beetje weer bovenop te geraken. In de Baloise Belgium Tour deed ik al mee in de finales, nu kan ik ook opnieuw winnen. Bevestigen in de grote koersen is het volgende doel. En ja, volgend jaar wil ik de Tour rijden.”

Dylan Groenewege­n pakte woensdag geen twee op twee, maar zag Fabio Jakobsen winnen. “Als ik zelf niet win, is het mooi dat Fabio weer wint. Het is hem gegund na een zware periode, die voor Fabio nog veel lastiger was. Ik doe mijn pet af voor hoe hij hier vandaag weer kan rondrijden. Deze zege is hem van harte gegund. Als tegenstand­er kan ook ik daar enorm van genieten.”(gsg)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium