Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch wat schrik”

-

Eén dag na Groenewege­n mocht ook Fabio Jakobsen (24) in een massaspurt het zegegebaar maken. Voor de Nederlande­r van Deceuninck - QuickStep was het zijn eerste zege na de zware val in de Ronde van Polen, bijna één jaar geleden.

“Ik dacht dat ik het nog kon en vandaag is gebleken dat deze ambitie terecht was. Maar tussen denken en het doen is er nog een verschil. Vandaag durf ik zeggen dat ik helemaal terug ben”, vertelde Jakobsen, die aangaf toch nog met wat angst te sprinten. “Toen Fernando Gaviria aanging, wist ik niet of ik links of rechts moest kiezen. Ik koos voor links en dan moest ik erop vertrouwen dat hij de deur niet dichtgooid­e. Op zo’n moment voel ik wel wat schrik om weer de hekken in te gaan.”

Maar het was voor Jakobsen - meer nog dan voor Groenewege­n dinsdag - de zege van de verlossing. “Ik heb helse maanden beleefd. Ik moet dokters bedanken in Polen en Nederland. Maar ook mijn ploeg, familie en vriendin hebben er een grote verdienste aan dat ik vandaag nog wielrenner ben. Ik ben bovendien dolgelukki­g dat ik bij de ploeg kan blijven.”

Jakobsen kreeg enkele minuten na de zege een gsm tegen het oor gedrukt. “Patrick Lefevere wenste me proficiat, maar gaf ook aan om snel naar mijn volgende doelen toe te werken.” Voor de podiumcere­monie diende Jakobsen samen met Groenewege­n in een tentje te gaan zitten. “We hebben allebei een lastige periode achter de rug. Het is zonde dat dit allemaal moest gebeuren, maar nu kijk ik nog meer dan voorheen uit naar wat komen gaat.”(gsg)

 ?? FOTO'S BELGA, DICK DEMEY ??
FOTO'S BELGA, DICK DEMEY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium