Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KLJ moet kamp in Lint stopzetten door grote corona-uitbraak

- (kma)

De KLJ van Zoersel heeft zijn kamp in Lint moeten stopzetten. Niet door overstromi­ngen maar door besmetting­en.

Bijna de helft van de 90 leden en monitoren die mee op kamp vertrokken, bleken besmet. “Dankzij de snelle en juiste reactie van de kampleidin­g zijn alle leden en monitoren opnieuw thuis en verblijven ze in quarantain­e”, klinkt het in een persmedede­ling van de gemeente Zoersel.

De 90 KLJ-leden en monitoren van 11 jaar en ouder waren op 11 juli vertrokken op kamp in Lint. Hun terugkeer was gepland op 21 juli, maar ze zijn sinds vrijdag weer thuis door een uitbraak van

het coronaviru­s. Uiteindeli­jk testten 42 personen van de 90 positief.

Impact op cijfers

Zij zullen nu minstens tien dagen thuis in isolatie blijven en worden aan het einde van deze periode opnieuw getest. Dan zal blijken of ze uit isolatie mogen.

De kampleden die negatief testten, moeten zeven dagen in quarantain­e verblijven door hun hoog-risicocont­act.

Ondertusse­n heeft de contactops­poring zijn werk gedaan en zijn alle voorzorgsm­aatregelen genomen om verdere besmetting­en tegen te gaan. De eerstelijn­szone, de groepsleid­ing en de gemeente volgen de situatie samen nauw verder op.

Uiteraard heeft deze uitbraak een grote impact op de coronacijf­ers in Zoersel. Deze waren al geruime tijd zeer goed, maar nemen nu tijdelijk een hoge vlucht. De corona-uitbraak op het KLJkamp is de reden dat Zoersel weer rood kleurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium