Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommige mensen krijgen er hoofdpijn van”

- (kma)

Al meer dan 140 inwoners van Schoten hebben een bezwaarsch­rift ingediend tegen de hervergunn­ing van het asfaltbedr­ijf Colas. Het bedrijf ligt aan de Merksemseb­aan in Wijnegem en er zijn klachten over geurhinder.

Het bedrijf Colas Noord is actief in de wegenbouw. Er liggen hoge bergen asfalt ter verwerking aan het Albertkana­al. Heidi Bijttebier woont aan de overzijde van het kanaal aan Schotense zijde. “Bij zuidwesten­wind hebben wij vaak last van geur. Die stank begint meestal om 5u. Sommige mensen worden daar wakker van en krijgen hoofdpijn. Dat laatste heb ik niet, maar wij zijn toch bezorgd om de gezondheid­simpact.”

“Het zou door de recyclagev­erplichtin­g komen die de Vlaamse overheid deze asfaltverw­erkingsbed­rijven oplegt, en die een warme verwerking vergt die meer geur vrijmaakt”, zegt Heidi nog.

Colas vraagt een nieuwe omgevingsv­ergunning aan bij de provincie. Het openbaar onderzoek loopt tot 24 juli. “Tot en met vrijdag kunnen bezwaarsch­riften worden ingediend”, zegt Bijttebier. “Wij lieten voorbeeldb­ezwaarschr­iften afdrukken en hebben die verspreid in 49 straten. De respons is heel groot. Ik kreeg al 140 ingevulde bezwaren binnen.”

Door het bouwverlof zijn de kantoren van Colas gesloten, maar we kregen toch nog iemand te pakken van het bedrijf. Hij wenste voorlopig niet te reageren en wacht de inhoud van de bezwaarsch­riften af.

 ?? FOTO KMA ??
FOTO KMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium