Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muzikaal duo zoekt aparte locaties: “Bart Peeters was enthousias­t”

- FILIP SPOELDERS

Met hun muzikaal project

Kennekuni belanden Timothy Van de Gejuchte uit Wilrijk en Robin Van Araignien uit Edegem van de band Tegen Beter Weten In op aparte locaties voor hun videoopnam­es. De repetitiep­lek van Bart Peeters. Of de Senaat, in Brussel.

optredens er voor lange tijd niet inzaten voor muziekgroe­pen besloten Timothy en Robin om iedere maand een Nederlands­talige cover te brengen. Zo belandden ze bij nummers van

Ann Christy, Stef Bos en Tourist LeMC. Maar ze wilden hun clips opnemen op aparte plaatsen. Hun oproep naar voorstelle­n bracht hen op verrassend­e locaties.

“We hebben opnames gedaan in Hof ter Linden van Edegem, in theaterzaa­l Vooruit van Boechout en bij de Antwerpse Brouw Compagnie waar het Seefbier wordt gemaakt. Met deze toffe locaties willen we onze werk nog meer in de kijker zetten”, vertelt Robin.

De opnameplaa­tsen worden alleen maar exclusieve­r. “De cover

Winterdip van Bart Peeters hebOmdat ben we opgenomen in de repetitier­uimte van Bart Peeters zelf, voor zijn platenmuur. Via via kwamen we met hem in contact en hij was erg enthousias­t. Voor ons nummer van augustus mochten we opnames maken in de Senaat. Het was zeker niet eenvoudig om daar binnen te komen. We mochten niet opnemen in de Senaat zelf, maar wel in één van de prachtige kamers in het gebouw.”

De lockdown van de cultuursec­tor deed Robin en Timothy nog meer creatief uit de hoek komen. Hun coronasong over Duvel ging vorig jaar zelfs viraal vanaf hun Facebookpa­gina. Voor het najaar zijn ze nog op zoek naar unieke locaties voor hun opnames. Maar stilaan hopen ze weer meer het fysieke podium te ontdekken.

“Voorlopig hebben we twee kleinere optredens gehad. Andere contacten zijn lopende, maar we begrijpen dat uitbaters van horecazake­n het boeken van een optreden nu niet als een prioriteit zien na die lange sluiting. Financieel hebben ze andere uitdaginge­n. De combinatie van onze eigen nummers en de covers van

Kennekuni zorgt dat we wel een uitgebreid­e setlist kunnen aanbieden.”

 ?? FOTO RR ?? Het nummer ‘In de Walszaal’ paste perfect bij Hof ter Linden.
FOTO RR Het nummer ‘In de Walszaal’ paste perfect bij Hof ter Linden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium