Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vind jij dat er een reisverbod voor Spanje moet komen?

-

Genoeg groene zones

Zeer zeker! Er zijn genoeg groene zones waar het heerlijk vertoeven is. Wie naar een rode zone gaat, kan niet naar huis zonder voldoende dagen afzonderin­g en twee negatieve tests.

MARTINE VAN IMMERSEEL, ZANDHOVEN Logica en popularite­it

Een reisverbod voor reizigers met het vliegtuig zou logisch zijn, maar niet populair. Een staatsman kiest voor de logica, een populist kiest voor de stemmen en kortstondi­ge popularite­it.

WERNER SOLIGNAC, MORTSEL Wijsheid in pacht

Er moet geen verbod op landen komen. Reizigers zouden zich aan de vereiste sanitaire voorwaarde­n moeten houden: ga je reizen dan is dat idem dito een contract om het voor iedereen veilig te houden. Dit is geen griepje, maar een pandemie zoals niemand van ons meemaakte. Maar kiekens zonder kop zoals menige reiziger denken het beter te weten, want gezien ons voortreffe­lijk onderwijs kunnen ze nu lezen en schrijven en denken ze de wijsheid in pacht te hebben

ANNA VAN DEN EYNDE, BRASSCHAAT Verantwoor­d op reis

Neen, geen verbod. Wel moet het uitgaansle­ven daar aan banden worden gelegd en de voorwaarde­n voor wie niet gevaccinee­rd is strenger worden. Op deze manier tref je mensen die wel verantwoor­d op reis gaan in Spanje (in eigen bubbel )

GUIDO SPILDOOREN, BOOISCHOT Geen geloof in kleurboek

Neen, want ik geloof die kleurboek niet meer. wij waren vorig jaar eind augustus aan de Costa del Sol toen onze regering code rood aan Spanje gaf omdat Nederland dit een week daarvoor ook had gedaan. Pikant detail, want op de bewuste zaterdag gaf Frankrijk een groen advies voor wie naar Spanje wou. Wij hebben ervaren dat er weinig toerisme was, maar dat de regels veel strikter werden opgevolgd dan in België. Als er toch een verbod komt, wil dat mijn inziens zeggen dat dhr. Molenbergh­s de vaccins niet vertrouwt, dat er brol inzit en we gewoon vergiftigd worden. In september zijn we weer weg richting Costa, voor een veilige vakantie, niet om het feestbeest

uit te gaan hangen.

RUDI DE BLICK, EDEGEM Absurd

Ik ben het zat dat de buitenland­reiziger gestigmati­seerd wordt. De situatie in Spanje is niet anders dan die in België. In beide landen gaan jongeren feestjes bouwen en daardoor besmet geraken. Maar over een reisverbod binnen België wordt niet gesproken. In het begin van de pandemie kon ik daar nog begrip voor opbrengen hoewel ik mezelf hier in Spanje (met de veel strengere controle) veel veiliger voel, maar nu de hospitalis­atiecijfer­s (níét de besmetting­scijfers) diezelfde urgentie niet meer aantonen, is het ronduit absurd om van een reisban naar Spanje zelfs te spreken. Waarvoor dient anders het coronapasp­oort waarop we zo lang hebben moeten wachten? Waarom dit paspoort (of recente PCR, of genezen of gevaccinee­rd) niet toepassen en vereisen vóór terugkeer naar België? Stop de boycot van buitenland­se reizen, het protection­isme en de oneerlijke concurrent­ie van binnenland­s toerisme en laat de reiziger ook zijn verantwoor­delijkheid binnen de grenzen van dat EU Covid-paspoort. Ook hier in Spanje tracht het toerisme nog altijd te overleven ( waaronder mezelf) en zulke absurde uitingen horen niet.

WILLIAM DE BEUCKER, COMPETA (SPANJE)

 ?? FOTO REUTERS ?? Nova Icaria in Barcelona.
FOTO REUTERS Nova Icaria in Barcelona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium