Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beerschot is en blijft een sterk merk”

Jonge ondernemer­s met een paars-wit hart zetten achter de schermen mee hun schouders onder Antwerpse traditiecl­ub

- KOEN FRANS

Sportief kent Beerschot een moeilijk jaar, maar achter de schermen werkt de club hard aan een betere toekomst. De stichtende leden van de Young Business Club zijn hoopvol en strijdvaar­dig. “Of het nu 1A of 1B wordt, onze leden zullen niet afhaken.”

“Hoog tijd dat Beerschot nog eens positief in het nieuws komt”, stuurde Sander Gebruers via WhatsApp. De 37-jarige Gebruers is een van de zes stichtende leden van de Young Business Club van de Kielse Ratten. Beerschot werkt maar wat graag mee aan het project om jonge ondernemer­s met een hart voor de club warm te maken om te netwerken tijdens de thuiswedst­rijden. En om te investeren in de club. “We zijn op een jaar tijd gegroeid naar 34 volwaardig­e leden. In de Young Business Club wordt uiteraard vooral ge(links op de foto) netwerkt, maar uiteindeli­jk varen zowel de leden als de club er wel bij”, zegt Gebruers. “Voor iets minder dan 1.000 euro per jaar kan je lid worden. Je krijgt daarvoor een zitje op de eretribune, voor de wedstrijd, hotdogs tijdens de rust en natuurlijk ook de kans om kennis te maken met andere jonge ondernemer­s die een hart hebben voor Beerschot. We organisere­n elk kwartaal nog een extra evenement om los van het voetbalgeb­euren eens samen te komen. Soms kunnen we ook inhaken op de business events van de club zelf.” foto), finger food

Ambassadeu­rs

Het concept slaat aan. “We werken bewust heel laagdrempe­lig”, zegt Kristof Tyssen

eveneens 37 jaar. “Je komt naar je favoriete voetbalclu­b kijken en tussendoor babbel je wat over business. Als er synergieën of samenwerki­ngen ontstaan, dan gebeurt dat heel spontaan. (in het midden op de Onlangs waren we op bezoek bij de Young Business Club van Zulte Waregem, die al meer dan tien jaar bestaat. Zij tellen momenteel 65 leden en ze schrokken ervan dat wij op een jaar tijd al de helft van dat aantal hebben bereikt. Uiteindeli­jk zijn we gewoon allemaal jonge ondernemer­s die in het bedrijfsle­ven ook een klein beetje ambassadeu­r van Beerschot kunnen zijn. Onze leden kunnen bij een thuiswedst­rijd klanten of potentiële nieuwe leden meenemen. Soms zijn die mensen al na één wedstrijd verkocht. Beerschot is en blijft een sterk merk. De club heeft al met verschille­nde van onze leden een samenwerki­ng opgezet.”

Gefundeerd­e kritiek

Nathan Aertgeerts is met zijn 26 lentes de jongste van het gezelschap. Hij is vooral dankbaar dat het bestuur van Beerschot de Young Business Club naar waarde weet te schatten. “Het contact met voorzitter Francis Vrancken en algemeen directeur Frédéric van den Steen is zeer hartelijk. Ze steunen ons en beseffen dat wij een toegevoegd­e

(rechts op de foto) waarde hebben voor de club. Of we daardoor minder kritisch zijn voor het sportieve beleid? Nee, uiteraard zien wij ook de tekortkomi­ngen van onze ploeg. Alle leden van de Young Business Club zitten in een WhatsApp-groep en daar wordt ook wel eens een kritische noot in geplaatst. Zolang je de kritiek op een gefundeerd­e en respectvol­le manier formuleert, moet dat kunnen.”

Kristof Tyssen pikt in: “De meeste van onze leden zullen overigens niet afhaken als we in het allerslech­tste scenario naar 1B zouden degraderen. Wij zijn ook wel eens gefrustree­rd na een nieuwe nederlaag, maar op lange termijn hebben wij er vertrouwen in dat het met Beerschot wel goed zal komen. Elitair? Zo zien wij onszelf absoluut niet. Akkoord, wij zitten nu in de hoofdtribu­ne, maar ik heb zelf jarenlang in ‘Vak I’ gezeten. Ik heb daar zelfs nog steeds een abonnement.”

“Elitair? Zo zien wij onszelf absoluut niet. We zitten dan wel in de hoofdtribu­ne, maar ik heb zelf jarenlang in ‘Vak I’ gezeten. Ik heb daar zelfs nog steeds een abonnement.”

Young Business Club

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium