Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee mannen op de vloer, James Cooke danst met Frank Zegels

-

Een primeur in de Vlaamse

voor het eerst danst een man met een man. James Cooke (37), winnaar van het eerste seizoen, vormt een koppel met Frank Zegels (29).

Dancing with the stars:

In de kerstspeci­al van de show is de eerste dans van het mannenduo: de Weense wals.

“Daarbij zijn de rollen normaal gezien afgemeten: ofwel ben je de mannen-, ofwel de vrouwenpar­tij”, vertelt Frank. “Wij wisselen de rollen in de choreograf­ie af, wat een mooi resultaat oplevert.”

Twee mannen die samen dansen: James Cooke vindt het een statement.

“We moeten tonen dat dit niet meer dan normaal is. Ik heb afgelopen zomer de mooiste dans met een man uitgevoerd: de openingsda­ns op mijn trouwfeest met Dorian.”

Frank is zelf getrouwd met een vrouw: Laura, ook te zien in

Dancing with the stars (dit seizoen als danspartne­r van Thuis-acteur Yemi Oduwale, red.).

“Ik kreeg telefoon

van Play4 met de vraag: ‘Frank, zie je het zitten om met een man te dansen?’ Ik heb geen seconde getwijfeld. Zeker omdat het met James was.”

Meer vrienden dan collega’s

De twee kennen elkaar drie jaar, van het eerste seizoen van

James vormde toen een duo met Björk, met wie hij de wedstrijd won. Frank was gekoppeld aan Karen Damen, de beste vriendin van James. Ze zijn naar eigen zeggen intussen “meer vrienden dan collega’s”. Frank en zijn echtgenote Laura, die de school Dance One in Merksem uitbaten, zijn momenteel ook op het podium van te zien.

In eerste instantie wilde James Cooke een dansduo vormen met Jani Kazaltzis. Maar de regels van het internatio­nale tv-format zijn strikt: een bekende deelnemer moet worden gekoppeld aan een profession­ele danser. Jani koos voor Björk, met wie hij vorig seizoen op de dansvloer stond.

with the stars.

Dancing

James, de musical

 ?? FOTO PLAY4 ?? James Cooke wilde dansen met Jani Kazaltzis, maar de regels van het internatio­nale tv-format zijn strikt. Een bekende deelnemer moet gekoppeld worden aan een profession­ele danser.
FOTO PLAY4 James Cooke wilde dansen met Jani Kazaltzis, maar de regels van het internatio­nale tv-format zijn strikt. Een bekende deelnemer moet gekoppeld worden aan een profession­ele danser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium