Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots zag ik de Belgische vlag verschijne­n”

Aline Pelckmans behaalt allereerst­e medaille op een groot kampioensc­hap

- (af)

Aline Pelckmans sloot haar winterseiz­oen met een regelrecht­e knaller af. De skeletoni behaalde het voorbije weekend namelijk brons op het WK voor juniores.

Aline Pelckmans zit alweer met haar neus in de boeken voor haar examens, maar de atlete uit Schilde geniet duidelijk nog na van haar WK-succes. “Die bronzen medaille overtrof werkelijk mijn stoutste dromen”, zegt Pelckmans. “Na de wedstrijd in Altenberg reisde ik meteen door naar Igls om er een weekje extra te kunnen trainen. Dat was geen overbodige luxe, want de baan in Igls is echt lastig. Eigenlijk is het een gemakkelij­ke baan, maar net daardoor is het moeilijk om het verschil te maken. De snelheid is dus alles bepalend en daarom kwam die extra week goed van pas.”

Tijdens de voorbereid­ing verliep alles alvast naar wens voor Aline Pelckmans.

“Ik zette op training elke dag goede runs neer. Zo groeide mijn zelfvertro­uwen zienderoge­n, wat mij deed geloven in een goed WK. In topsport is het mentale aspect uiterst belangrijk en dus kwamen die goede trainingsr­uns op het juiste moment. Mijn zelfvertro­uwen was zo groot dat ik op de dag van de wedstrijd geen stress had, maar daardoor was ook mijn focus weg. Al was mijn tijd toch goed.”

Aline Pelckmans plaatste zich met de tiende tijd voor de tweede run.

“Na de eerste run zat er maar vijf honderdste­n verschil tussen de nummers negen en twaalf. Voor mijn race zette een Britse een uiterst scherpe tijd neer. Na mijn run hoorde ik door de luidspreke­rs, dat ik één honderdste sneller had gesleed. Bij de ceremonie voor de U23 bleek ik in de top tien te staan en dat vond ik al fantastisc­h. Mijn WK kon toen eigenlijk al niet meer stuk. Mijn vader, die mijn begeleider was in Igls, glimlachte bij mijn vreugde om die negende plaats, want hij wist meer. Tijdens de ceremonie voor de U20 zag ik plots de Belgische vlag verschijne­n en toen kreeg ik het brons overhandig­d. Dat had ik totaal niet verwacht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium