Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe start voor restaurant Kunthun

Tibetaanse familie kookt in Driekoning­enstraat

-

Lhamo Xiongtai en haar man Norbu Chongweng Luobo schrijven met hun Tibetaans restaurant Kunthun een nieuw verhaal in de Driekoning­enstraat in Berchem. Ze ontvingen eerder hun gasten in de Van Wesenbekes­traat.

In augustus beviel ze nog van haar tweede kindje, maar deze week zijn zij en haar man helemaal klaar om een nieuwe weg in te slaan met hun restaurant Kunthun, vertelt Lhamo Xiongtai. “Niet lang na mijn bevalling verhuisden we naar Berchem. We waren op zoek naar een woning waarin we op de gelijkvloe­rse verdieping ons restaurant konden open doen.” In de Driekoning­enstraat in Berchem vonden ze wat ze zochten. “Ons restaurant in de Van Wesenbekes­traat hebben we verkocht. Met twee kleine kinderen was het niet haalbaar om de twee zaken te runnen. De nieuwe eigenaar zet de zaak voort onder dezelfde naam.”

Boeddhisti­sche Monnik De deuren van hun nieuwe Kunthun in de Driekoning­enstraat

gooien ze vrijdag open. “Dat is best spannend. Voordien zaten we in een straat met heel veel Aziatische zaken. Hier heb je vooral Belgische en Turkse winkels. We zien wel wat het geeft.”

Het koppel startte met Kunthun in 2014. “Mijn man verhuisde in 2009 naar België, ik in 2010. Allebei zijn we afkomstig van Tibet, maar mijn man leefde voor hij naar hier kwam vijftien jaar als boeddhisti­sche monnik in een klooster in India”, vertelt ze. “Daar leerde hij koken. Geregeld stond hij er in voor de maaltijden van de andere monniken.”

Het koppel leerde elkaar kennen in Antwerpen. “Op een bepaald moment is mijn man gestopt als monnik en naar België verhuisd”, zegt ze. Ondertusse­n is hun restaurant Kunthun een bekende naam in Antwerpen. Hun specialite­iten? “Momo”, zegt ze. “Dat is de Tibetaanse variant van dimsum (deegpakket­jes gevuld met vlees en/ of groenten, red.). We hebben verschille­nde variëteite­n. Ook onze huisgemaak­te noedels zijn erg populair.”

“Voor wanneer het opnieuw mooi weer wordt, hebben we trouwens een leuk terrasje, achteraan de zaak.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Lhamo Xiongtai, Norbu Chongweng Luobo en hun kinderen.
FOTO DIRK KERSTENS Lhamo Xiongtai, Norbu Chongweng Luobo en hun kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium