Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw jong talent van Brugge naar Westerlo

-

Eerder haalde Westerlo al Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus weg bij Club, gisteren ging de leider in 1B opnieuw shoppen in Brugge. De Kemphanen legden Tibo Persyn (19) vast tot het einde van het seizoen. “Het was Thomas Van den Keybus die me een berichtje had gestuurd: of ik geen zin had om samen kampioen te spelen. Een aanbod dat ik niet kon laten liggen.”

Bij Club Brugge zat de jeugdinter­national op een dood spoor. De rechterfla­nkspeler werd er in het begin van het seizoen op huurbasis overgenome­n van Inter en kwam amper in twee competitie­duels in actie. “Ik had de indruk dat ik ook onder de nieuwe trainer niet meteen op speelkanse­n moest rekenen”, aldus Persyn. “Westerlo doet het uitstekend in 1B en van zodra ik lucht kreeg van de interesse, ben

ik de ploeg beginnen volgen. Ik zag de wedstrijd van dinsdagavo­nd tegen RWDM (0-2-zege,

red.) op tv. Ook in die wedstrijd gaf Westerlo een sterke indruk.”

Woensdag werd de transfer afgerond, vandaag traint Persyn voor de eerste keer mee. Hij zal in het Kuipje met rugnummer 77 spelen. “Omdat nummer 7 niet meer beschikbaa­r was. Ik verhuis ook naar Geel. Of ik in de selectie zit voor de topper tegen Waasland-Beveren? Ik ben er klaar voor als de coach me selecteert. Ik ben een aanvallend­e rechterfla­nkspeler, maar kan ook als rechtsback uit de voeten. Bij Inter heb ik geleerd om in een 3-5-2-systeem als wingback verdedigen­d te denken.”

Opportunit­eit

Hasan Cetinkaya was in zijn nopjes. “We volgen Tibo al enkele maanden en huren hem tot het einde van het seizoen”, zei de vicevoorzi­tter van Westerlo. “Daarna zullen we dus met Inter moeten praten. Tibo was een opportunit­eit voor ons: 19 jaar, veel talent en goeie skills. Een speler met veel potentieel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium