Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Corona duwt zelfs spaarzaam Lierse in het rood

- (kugu)

Corona heeft ook de portemonne­e van de clubs uit de 1B Pro League ferm geteisterd. Meerdere clubs gingen stevig in het rood. Zelfs het spaarzame Lierse kon in het seizoen 20202021 geen positieve cijfers voorleggen. Dat blijkt uit de jaarrekeni­ng die de club onlangs neerlegde. De Pallieters sloten af met een verlies van 911.000 euro.

De grote boosdoener voor Lierse was corona. De club speelde nagenoeg een heel seizoen noodgedwon­gen in een leeg stadion en miste zo een groot deel van haar gebudgette­erde inkomsten. “We speelden amper drie wedstrijde­n met publiek”, duidt CEO Yorik Torreele. “Dat zorgde voor een gigantisch inkomensve­rlies van ticketverk­oop en catering. Bovendien zorgde corona ook voor extra kosten, zowat 100.000 euro. Denk onder meer maar aan de veelvuldig­e tests voor spelers en sportieve staf en preventiem­ateriaal. Het is ook in die zin dat we ons financieel rapport moeten analyseren.”

Lierse doet het alvast opmerkelij­k beter dan zijn reeksgenot­en. Lommel (7,8 miljoen), Westerlo (7,2 miljoen), Waasland-Beveren (3,6 miljoen) en Deinze (3,6 miljoen) lieten nog grotere verliescij­fers optekenen. Zelfs promovendi Union en Seraing gingen veel sterker in het rood. “Voor ons blijft het de uitdaging om break-even te draaien. Ik ben er ook van overtuigd dat we daar zullen in slagen. Van zodra we weer een volledig normaal voetbaljaa­r draaien, moet Lierse zelfs in staat zijn om winst te maken. Op de volgende jaarrekeni­ng verwacht ik al een opmerkelij­ke verbeterin­g. Zo ging het sponsorbud­get naar omhoog en konden we opnieuw meer mensen in ons stadion ontvangen.”

Van Thillo past bij

Het is sterke man Luc Van Thillo die de verliezen bijpast, zodat de continuïte­it op het Lisp verzekerd blijft. “Al moet dit een tijdelijk gegeven worden. Het is niet de bedoeling dat de voorzitter ieder seizoen de rekening doet kloppen, maar wel dat de club zelfbedrui­pend wordt. Dat is een gezonde basis.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium