Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doen nog mee voor ereplaatse­n”

Amigoscoac­h Nico De Clercq na zege tegen nummer twee Borgloon

- (spe)

Na iets meer dan een maand winterstop mocht Amigos Zoersel afgelopen weekend meteen vol aan de bak tegen Borgworm. De meisjes van coach Nico De Clercq hadden 2021 afgesloten met een pijnlijke 0-3opdoffer in de topper tegen Geel. De vraag was in hoeverre ze klaar waren voor een nieuwe topper tegen Borgworm, dat tweede staat en in de heenronde nog met 3-0 te sterk was. Met 3-1 liet Amigos evenwel blijken dat het niet uitgeteld is.

“Dit is een belangrijk­e zege”, zegt Nico De Clercq. “Bij een nederlaag tegen Borgworm waren we uitgeteld, maar we hebben een stevige repliek gegeven en doen nog altijd mee voor de ereplaatse­n. Beide ploegen speelden een prima partij. In de openingsse­t konden we een setbal niet verzilvere­n, maar in de volgende sets hadden we altijd de controle. Vanuit die controle konden we halfweg de set telkens toeslaan. Met dank onder meer aan Lien Cos, die in een sterke periode zit, en libe“Ik ro Annelies Verbelen. Als derde in de stand komen we nu op één punt van Borgworm, maar hun programma ziet er iets moeilijker uit dan dat van ons. De komende weken zouden we dus toch over Borgworm naar de tweede plaats moeten kunnen wippen.”

En dan is het afwachten wat Geel ondertusse­n doet. De Gelenaars staan vierde in het klassement, maar moeten nog twee inhaalweds­trijden afwerken en kunnen dus ook nog over het duo Borgworm en Amigos Zoersel wippen. “Geel verloor afgelopen zaterdag verrassend met 3-0 in Alken, zodat alles weer open ligt. Dat Alken zou nog weleens scherprech­ter kunnen spelen in het titeldebat. Wij kunnen alvast rustig verder werken naar de volgende wedstrijde­n toe, want de volgende drie weken is er weer geen competitie voor ons weggelegd. In die periode spelen we wel nog de kwartfinal­e van de Beker van Antwerpen tegen eerstenati­onaler Noorderkem­pen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium