Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winkeliers beheren cadeaubons digitaal

Gemeente ondersteun­t middenstan­d met nieuwighei­d

- ( jaa)

Schilde lanceert dit voorjaar nog een nieuwe digitale cadeaubon. “Hiermee willen we onze lokale handelaren een duwtje in de rug geven. De bon stimuleert duurzaam lokaal koopgedrag en het kost de handelaars bovendien helemaal niets”, aldus schepen voor Lokale Economie Marian Van Alphen (Open Vld).

Het gemeentebe­stuur zorgt met de gratis aansluitin­g op de nieuwe module en het betalen van alle transactie­kosten dus zelf voor een cadeau voor de middenstan­d. “Alle lokale handelaars zullen dit jaar de kans krijgen in te stappen in het systeem”, belooft de schepen. ”Voor klanten is de nieuwe bon een handig én contactloo­s betaalmidd­el. Zij zullen de cadeaubon 7 dagen op 7, 24 uur op 24, van thuis kunnen aanschaffe­n. Voor wie niet helemaal mee is met de digitale trein wordt er een fysiek verkooppun­t voorzien.”

“Gezien de aanslepend­e coronacris­is en de soms zware gevolgen voor de lokale economie, kunnen onze ondernemer­s alle steun gebruiken”, vervolgt Van Alphen.

“De bon stimuleert duurzaam lokaal koopgedrag en het kost de handelaars bovendien helemaal niets.”

Bij de digitale opvolger van de in 2020 gelanceerd­e #shop_lokaal bon komt geen administra­tieve rompslomp meer kijken. Alles gebeurt via een veilig digitaal systeem. De nieuwe bonnen bevatten een QR-code en een numerieke code die de handelaar kan inscannen via tablet of smartphone. Zo wordt de bon in het systeem opgenomen en wordt de terugbetal­ing aan de handelaar geregeld. Via de module kunnen handelaars ook alle gebruikte cadeaubonn­en raadplegen.

De bon zal verkrijgba­ar zijn met een waarde van 15, 25 of 50 euro of met een zelf gekozen hogere waarde van maximaal 150 euro. De leverancie­r van de bonnen is Gift2Give, een bedrijfje uit Schoten dat nu al veertig gemeenten op weg helpt met haar digitale cadeaubon-module. Daarbij zitten onder meer thuisgemee­nte Schoten, maar ook Blankenber­ge, Tienen en Westerlo. De gemeente Schilde mikt op de maand mei om haar cadeaubon te lanceren.

 ?? FOTO JAA ?? Schepen Marian Van Alphen (rechts) twee jaar geleden bij lokale handelaars Zakia Aftat en Werner De Groof van de boetiek Ymra.
FOTO JAA Schepen Marian Van Alphen (rechts) twee jaar geleden bij lokale handelaars Zakia Aftat en Werner De Groof van de boetiek Ymra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium