Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kerkplein, Oude-Godstraat en Doornstraa­t aangepakt

Doornstraa­t gaat van drie naar twee rijvakken

-

N-VA Edegem geeft aan dat na de besparings­ronde vanaf dit jaar meer investerin­gen in de gemeente mogelijk zijn. Het bestuur startte de dossiers op om de heraanleg van drie straten voor te bereiden.

De start van de werkzaamhe­den is nog niet voor dit jaar, maar de studie- en samenwerki­ngsovereen­komsten voor het Kerkplein, de Oude-Godstraat en de Doornstraa­t zijn goedgekeur­d.

“In ons meerjarenp­lan stelden we voorop om tijdens de lopende bestuurspe­riode het Kerkplein te vernieuwen vanaf 2024 en de voorbereid­ende studie op te starten voor de heraanleg van de Oude-Godstraat vanaf 2026”, zegt schepen Philippe Muyters. “Voor beide dossiers werken we samen met Water-link en Aquafin omdat we in deze straten ook de waterhuish­ouding moeten vernieuwen en verbeteren. Het studiebure­au is aangesteld en in het najaar van 2022 verwachten we de eerste onderzoeks­resultaten.”

In het verlengde van de OudeGodstr­aat vernieuwde de Stad

Mortsel recent de Edegemsest­raat. “We sprongen niet mee op de kar. In tegenstell­ing tot de Edegemsest­raat is de aanleg van een gescheiden riolerings­stelsel in de Oude-Godstraat een deel van de oplossing om de kans op wateroverl­ast in deze regio van Edegem en Mortsel te verkleinen. Er wordt gedacht om overtollig hemelwater gecontrole­erd af te leiden naar Hof ter Linden. We willen voor dit dossier tijd inlassen voor participat­ie met de bewoners, handelaars en rust- en verzorging­stehuis Immaculata.”

Voor de Doornstraa­t plande Edegem aanvankeli­jk alleen onderhouds­werken. “Kontich besliste om op zijn grondgebie­d de drie rijvakken om te vormen tot een weg met twee rijvakken. Daarop hebben we net als Wilrijk beslist deze werkzaamhe­den ook op ons grondgebie­d door te trekken. Gezien de verhuizing van het recyclagep­ark naar de Doornstraa­t en de slechte staat van de weg zien we dit als een opportunit­eit voor een intergemee­ntelijke samenwerki­ng”, omschrijft burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) het derde project.

Het studiebure­au dat Kontich aanstelde, breidt zijn opdracht nu uit naar de Doornstraa­t in Edegem en Wilrijk. “Die studieopdr­acht is dus al lopende. De uitvoering van de werkzaamhe­den is gepland in 2023.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Ook in Edegem en Wilrijk wordt de Doornstraa­t van drie naar twee rijvakken omgevormd.
FOTO FILIP SPOELDERS Ook in Edegem en Wilrijk wordt de Doornstraa­t van drie naar twee rijvakken omgevormd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium