Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klina, Vesalius en Sint-Jozef bereiden stoelendan­s voor

-

De Brasschaat­se raadsleden voor Maatschapp­elijk Welzijn buigen zich maandagavo­nd over de principiël­e goedkeurin­g van de verkoop van de site Vesalius door het Zorgbedrij­f Brasschaat aan Algemeen Ziekenhuis Klina. Daarnaast wordt ook bekeken of er een erfpachtre­cht op de site SintJozef aan het Zorgbedrij­f Brasschaat kan worden verleend.

Algemeen Ziekenhuis Klina wil uitbreiden. Daarom besliste de raad van bestuur van het Zorgbedrij­f Brasschaat om de mogelijkhe­den tot optimalisa­tie van het patrimoniu­m van het Zorgbedrij­f, Klina en het OCMW Brasschaat te onderzoeke­n.

Daaruit bleek dat het meest logische antwoord op de nood tot uitbreidin­g van Klina erin bestaat dat het Zorgbedrij­f Brasschaat verhuist naar een nieuwe locatie. Die locatie zou dan de site van de voormalige Sint-Jozefklini­ek zijn in de Van Hemelrijck­lei 90. Zo kan Klina het huidige Vesaliusge­bouw aankopen.

Dagverblij­f

Aan de Raad voor Maatschapp­elijk Welzijn wordt maandag gevraagd goedkeurin­g te verlenen voor de verkoop van Vesalius aan Klina en aan een recht van erfpacht op de Sint-Jozefsite ten voordele van het Zorgbedrij­f Brasschaat. Deze wil op die site een nieuw dagverblij­f en woonzorgce­ntrum oprichten.

Schepen voor Sociale Zaken Karina Hans (N-VA) is tevreden met deze gang van zaken. “De compromis van de verkoop aan Klina is voor nieuwjaar al onderteken­d. Zorgbedrij­f Antwerpen zal ons begeleiden. We hebben vijf jaar om een nieuw Woonzorgce­ntrum te realiseren. Mocht het langer duren, dan betalen we huur. Het Dienstence­ntrum en het Balderhof kunnen nog tien jaar op hun plek blijven. De kleine huisjes in de Prins Kavellei blijven. Zij zijn van De Voorkempen”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium