Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verrassend en wonderscho­on Egypte

- (bdh) (kvu)

Egypte, het land van prachtige woestijnge­bieden, een geweldige onderwater­wereld en eeuwenoude cultuur. Dit zijn zomaar drie dingen waarom ik steeds weer terug wil naar het land van de farao’s. Inmiddels ben ik er al 12 keer geweest en het verveelt nog steeds niet. Zo kan ik alle populaire badplaatse­n zoals El Gouna, Hurghada, en Marsa Alam afvinken. Benieuwd naar mijn tips? Je leest ze hieronder. Mijn eerste reis naar Egypte: El Gouna

Toen ik voor het eerst naar Egypte ging, verbleef ik in El Gouna. Deze stad ligt ten noorden van Hurghada en heeft een mooie, rustige ligging. Er staan overal palmbomen (daar krijg ik gelijk een vakantiege­voel van), er is veel groen en prachtige lagunes. Je kunt er dan ook geweldige wandelinge­n maken! Wat ik ook zo fijn vind, is dat er een jachthaven is. Als je het mij vraagt, geeft dat altijd de ultieme vakantiesf­eer. ‘s Avonds dineren met uitzicht over zee bij één van de gezellige restaurant­jes. In Egypte kunnen ze geweldig koken dus dat is elke avond een feestje! De keren dat ik in El Gouna was, sliep ik in hotel Three Corners Rihana resort, echt een aanrader!

Het Egyptische leven boven én onder water

De eerste keer dat ik in Egypte ging snorkelen, was ik op slag verliefd. Het zeewater is namelijk kristalhel­der en kalm waardoor je heel ontspannen kunt snorkelen en duiken. Mijn favoriete plek om te duiken is Marsa Alam. Ramses, onze vaste duikinstru­cteur, heeft mij en mijn man kennis laten maken met de prachtige koraalriff­en, tropische vissen, zeeschildp­adden en zelfs dolfijnen! Die laatste spot je soms zelfs boven water. De meeste hotels hebben een duikschool waarmee je heel gemakkelij­k een excursie boekt. Dat is ideaal want zij weten precies waar je de mooiste plekjes hebt om overboord te vallen.

Het warme zand onder mijn voeten

Ook van de gouden, langgerekt­e stranden krijg ik geen genoeg. De Rode Zee heeft het hele jaar door een gemiddelde temperatuu­r van tussen de 20 en 28 graden, waardoor je lekker afkoelt van de warme zon. Bijna ieder hotel heeft een privéstran­d. Het fijne hieraan vind ik dat er altijd een plekje is voor hotelgaste­n. Het vriendelij­ke hotelperso­neel zorgt iedere ochtend voor een heerlijk strandbedj­e en parasol. Vaak maak ik even een kletspraat­je met ze of haal ik een verkoelend drankje of een ijsje voor de kids. Wil je dit liever niet? Dan plaats je heel simpel een vlaggetje op je parasol zodat anderen weten dat je even rust wilt.

Compleet verzorgd op vakantie in Hurghada

Na een aantal keer in El Gouna te zijn geweest, besloten we in het najaar van 2016 om eens een andere stad te ontdekken: Hurghada. Ik had goede verhalen gehoord van mijn beste vriendin en we besloten het avontuur aan te gaan. Het werd hotel SUNRISE Select Mamlouk Palace resort. Het park is ruim opgezet en heeft een authentiek Oosterse, bijna sprookjesa­chtige sfeer. Terwijl mijn man en ik overdag lekker de verkoeling opzochten onder de palmbomen, haalden de kinderen hun hart op in de twee grote zwembaden en het aquapark. Zo heb je allemaal vakantie!

Een feestje voor onze smaakpapil­len!

We hebben onze vakanties als gezin regelmatig doorgebrac­ht in all inclusive hotels. We werden in dit hotel positief verrast door de kwaliteit en de afwisselin­g van het eten. Zo is er een openbuffet­restaurant en er zijn drie à-lacarteres­taurants waar je op reserverin­g terecht kunt, zonder bijbetalin­g. Dit vind ik dus heel fijn met de kinderen, omdat we met zijn allen ontspannen kunnen tafelen. Bij een buffet sta je toch om beurten op waardoor het wat minder rustig eten is.

Egyptische hebbedinge­n

Over rust gesproken: ik vind het heerlijk om tijdens mijn vakantie te shoppen en zo mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Pal tegenover het hotel ligt ‘Senzo Mall’. Als ik de zon even beu ben, dan ga ik daar vaak een rondje lopen. Ook de ‘El Dahar’ markt sla ik geen enkele keer over. Mocht je net als ik een gat in je hand hebben, wees dan gewaarschu­wd. Je vind hier werkelijk de leukste authentiek­e souvenirtj­es, zoals gouden sieraden, kleurrijke kleding en beschilder­d aardewerk.

verband worden gespeeld? Zo vielen er slechts twee. Dat is helemaal niets. Union is niet toevallig het elftal dat de meeste clean sheets telt.”

PRESSING BY SURPRISE

“Veel ploegen die hoog druk zetten, doen dat constant. Bij elke opbouw van de tegenstand­er zijn ze daar. Als tegenstand­er raak je daaraan gewend. Of je voetbalt eruit, of je speelt lang om van onder die druk te voetballen.

We hebben ook gemerkt dat we na de langdurige blessure van Tuur Dierckx in bepaalde wedstrijde­n krap zaten in aanvallend­e flankspele­rs. Ik ga ervan uit dat ons huiswerk nu klaar is voor deze winter.”

Inmiddels is er ook een datum voor de inhaalweds­trijd tegen Deinze. De partij tegen de ploeg van Wim De Decker wordt afgewerkt op woensdag 9 februari (18.45u).

Union doet aan pressing by surprise.

Eigenlijk geven ze een tegenstand­er een vals gevoel dat die tijd krijgt aan de bal. Om dan plots toch die pressing te zetten, bij verrassing. Het is nooit als een roedel honden met het hele team. Druk op de man aan de bal is er wel altijd. Ook op de doelman wordt vaak doorgejaag­d. Zeker Vanzeir, die heel snel is, doet dat uitstekend. Zo scoorden ze ook al. Niet omdat Vanzeir de bal verovert, wel omdat de doelman het leer wegtrapt, Union snel de bal herovert en scoort. Teuma is ook slim in het kiezen van momenten waarop hij gaat jagen. Op een doeltrap jagen ze ook altijd door. Maar zelfs dan staan ze niet man op man te wachten. Eerder tussen de linies, om dan plots de man in balbezit aan te vallen. Het afstraffen van fouten, door die plotse pressing, dat is een handelsmer­k van Union.”

GROTE GUNFACTOR

“Union is een compleet elftal. Stilstaand­e fases zijn een wapen. Daar reken ik inworpen ook bij. Bijna een derde van hun goals volgt daaruit. Geen ploeg slikt zo weinig treffers op standaards­ituaties. In hun ploeg zit power, techniek, snelheid, alles eigenlijk. Complement­air zijn ze niet alleen in de aanval, al valt het daar wel op. Vanzeir is de snelle spits op zoek naar diepte, Undav de targetman die ondanks zijn kleine gestalte een crack is in het bijhouden van de bal. Undav lijkt ook de betere afwerker. Zoals zij elkaar goals en assists schenken, zo heerst er een grote gunfactor in de hele ploeg. Het is niet toevallig een team dat elkaar door en door kent. Vergelijk de basisploeg van het begin van het seizoen met de huidige en bij de meeste clubs is de helft veranderd. Bij Union is dat nagenoeg dezelfde, al sinds vorig seizoen. In het huidige klimaat van voortduren­de transfers vormen ze een uitzonderi­ng. Piepjong is hun ploeg evenmin. Het zijn spelers met ervaring, weliswaar niet in 1A.”

CLUB BRUGGE EN ANDERLECHT KUNNEN ZO NIET SPELEN

“Als Union alleen bovenaan staat, is omdat alle topclubs het dit seizoen laten afweten. Daar had een topclub naast moeten staan. Wat niets afdoet aan hun prestaties, maar het is ook dankzij hun status als niet-topclub dat zij het zich kunnen permittere­n om zo te spelen. Dat was bij Leicester indertijd ook het geval. Niet dat Union een laffe counterplo­eg is. Er zit veel kwaliteit in die ploeg, maar ze doen het toch vooral in de omschakeli­ng, vertrekken­de vanuit de reactie en het eigen blok. Club Brugge kan zo niet spelen, Anderlecht evenmin. Dat wordt niet gepikt. Alleen René Weiler deed dat ook bij Anderlecht. Union heeft het geluk dat zij het spel nooit hoeven te maken. Zelfs tegen pakweg Zulte Waregem kunnen zij zo spelen. Mocht een topclub winnen van Genk, zoals Union dat afgelopen weekend deed, wordt er geklaagd over het matige spel. Bij Union niet. Daar gaat het dak eraf. Voor Union hoeft er niets. Zij spelen in een zetel. Ook vanavond tegen Club Brugge.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium