Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zoveel pech is niet meer normaal”

- SAMUEL MUELENAER (luhe)

Eersteprov­incialer Mercurius, geteisterd door blessures, verloor afgelopen week kansloos met 7088 van Vabco Mol. Door twee nederlagen op rij is de ploeg wat weggezakt in het klassement. Zaterdag gaan Samuel Muelenaer en zijn ploegmaats op bezoek bij leider Oxaco B.

“Zoveel blessures hebben is toch niet meer normaal”, zegt Samuel Muelenaer. “Heel onze basisploeg ligt in de lappenmand en dit nog zeker tot half februari. We waren in nog geen enkele match volledig. Ook ik was bijna vier maanden out met een kraakbeenb­lessure.”

Twee jaar geleden kwam Muelenaer naar Mercurius. “Na vijf jaar Oxaco had ik nood aan een nieuwe omgeving. Het is een heel toffe groep, mijn twee beste vrienden spelen hier en er is een duidelijk plan. Net als ik wil de club naar landelijke. Door al die blessures hebben we die ambitie dit jaar moeten bijstellen. Voorlopig kunnen we niets anders doen dan de schade te beperken. Als we in februari weer compleet zijn, hopen we in ieder geval op een sterke eindspurt.”

Als student handelsing­enieur zit Muelenaer zoals velen volop in de examens. “De studies zijn uiteraard prioritair, maar ik probeer toch zo weinig mogelijk trainingen en matchen te missen.”

Zaterdag kijkt hij zijn exploegmaa­ts van Oxaco B in de ogen. “Dat wordt heel speciaal voor mij. Met bijna iedereen van hun ploeg speelde ik nog samen. Ze doen het heel goed dit jaar, maar ze zijn ook niet onoverwinn­elijk. Met onze beperkte kern gaan we het hen proberen lastig te maken en wie weet zit er wel een stunt in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium