Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En dan verandert je terras plots in ‘dropzone’ voor steps en fietsen

- (jvda)

Pizzabakke­r Rachid Chahid van Pizza King in de Nationales­traat in Antwerpen kon zijn ogen niet geloven toen werklui zonder aankondigi­ng zijn terras ontruimden en er een grote parkeerzon­e op de stenen schilderde­n. “Ik heb een vergunning! Kan dit zomaar?”

Het was bruusk ontwaken, maandagmor­gen voor Rachid Chahid, de zaakvoerde­r van de pizzazaak op de hoek van de Nationales­traat en de Lange Vlierstraa­t. Pizza King is al jaren een begrip in de buurt en sinds vorig jaar heeft Rachid voor zijn klanten ook een eilandterr­as ingericht voor zijn klanten. “Dan kunnen de mensen hun pizza gezellig op het pleintje opeten. Met de zomer in aantocht is dat terras belangrijk.”

“Maandag kreeg ik ineens telefoon: ‘Je terrastafe­ls moeten weg.’ Toen ik aankwam, stonden er werklui klaar om een dropzone voor steps en fietsen te schilderen. Ik heb hen duidelijk gemaakt dat ik van de stad een toelating had om hier terrasbank­en te plaatsen. Ik heb verdorie 200 euro per bank betaald. Ik heb mijn vergunning getoond, maar ze wilden er geen rekening mee houden. ‘Wij hebben opdracht gekregen om hier een dropzone te schilderen’, zeiden ze.”

Rachid kan er niet mee lachen.

De horeca maakte tijdens de coronacris­is een moeilijke periode door. Hij rekent op zijn terras en hoopt dat de stad Antwerpen de vergissing rechtzet. “Dit is toch ook geen gezicht? Dit kan toch niet zomaar.”

De terrasverg­unning die de handelszaa­k van Rachid kreeg van de stad, dateert van juni 2021. De terrasverg­unningen zijn in principe onbeperkt in de tijd, tenzij anders bepaald. Bij de stad Antwerpen zegt men na te gaan of de pizzeria over een geldige terrasverg­unning beschikt.

 ?? FOTO RR ?? De bewuste dropzone in de Nationales­traat.
FOTO RR De bewuste dropzone in de Nationales­traat.
 ?? FOTO RR ?? Rachid Chahid.
FOTO RR Rachid Chahid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium