Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Poolse topspits wil transfer naar Barcelona forceren

- JONAS WITHOUCK

De liefde tussen Robert Lewandowsk­i (33) en Bayern München is over. “Dat verhaal is voorbij”, klonk het op een persconfer­entie bij de nationale ploeg. De Poolse topspits wil naar Barcelona. Klein probleem: zijn contract tot juni 2023 in München.

“Ik kan me niet meer voorstelle­n dat we in de toekomst nog in goede verstandho­uding kunnen samenwerke­n”, onthulde Bayern-icoon

Lewandowsk­i gisteren. “Ik hoop dat ze me niet houden, enkel en alleen omdat ze dat kunnen. Maar Bayern is een serieuze club en ik geloof dat ze me niet zullen tegenhoude­n. Een transfer is de beste oplossing voor beide partijen. Mijn verhaal bij Bayern is voorbij.”

Klare taal van Lewandowsk­i, al had Bayern-voorzitter Oliver Kahn tien dagen geleden nog andere plannen met zijn spits. “Een vertrek ligt niet eens op tafel”, reageerde Kahn op alle transferge­ruchten. “Lewandowsk­i

ligt nog onder contract tot de zomer van 2023 en hij zal dat ook uitdoen. We zouden die overeenkom­st overigens graag nog verlengen.”

De bal ligt in het kamp van Bayern. Transfersp­ecialist Fabrizio Romano weet dat Lewandowsk­i en zijn makelaar Pini Zahavi vorige week al een mondeling akkoord bereikten over een driejarig contract bij Barcelona. Dat contract ligt klaar, maar kan niet onderteken­d worden zolang er geen akkoord is tussen de clubs. Nu Lewandowsk­i in het openbaar en duidelijk heeft aangegeven dat hij niet meer voor Bayern wil spelen, zal het clubbestuu­r de spits toch moeten laten gaan. Hoe dan ook zal Barça nog een transferso­m moeten betalen. De Catalanen moeten serieus op hun centen letten, maar voor een 33-jarige die nog één jaar onder contract staat zullen ze toch niet al te veel meer moeten betalen.

De komende twee weken moet Lewandowsk­i als aanvoerder van de Poolse nationale ploeg voor doelpunten zorgen in de Nations League. Morgen neemt Polen het thuis op tegen Wales, volgende week woensdag (8 juni) ontvangen de Rode Duivels Lewandowsk­i en co. in het Koning Boudewijns­tadion. Op maandag 13 juni maakt België de verplaatsi­ng naar Polen. Tussendoor speelt Polen ook nog tegen Nederland.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium