Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rafael Nadal en Novak Djokovic

Mogelijk laatste keer tegenover elkaar op gravel van Parijs

-

Voor het eerst sinds hun kraker vorig jaar in de halve finales van Roland Garros staan Rafael Nadal en Novak Djokovic nog eens tegenover elkaar, ditmaal in de kwartfinal­es. De Clash, deel 59. Nu het nog kan. “Elke match die ik hier speel, kan mijn laatste op Roland Garros zijn”, aldus gravelkoni­ng Nadal.

Nadal publieksli­eveling

Parijs houdt van Nadal, Nadal houdt van Parijs. Zolang het nog kan, want zijn voetblessu­re zal nooit meer weggaan.

“Ik kan niet klagen, ik zit in de kwartfinal­es van Roland Garros. Twee en een halve week geleden wist ik niet eens of ik klaar zou geraken. Dus ik geniet dat ik dit jaar hier ben. Eerlijk gezegd: elke match die ik hier speel, kan misschien mijn laatste zijn, toch? Zo ziet mijn situatie er nu uit.”

Djokovic verslaan wordt een helse klus.

“Ik heb dit soort wedstrijde­n de laatste drie maanden niet meer gespeeld. Maar ik ga vechten.”

Laat nu net dat zijn handelsmer­k zijn. Bovendien is hij de chouchou, meermaals weerklinkt vanuit de tribunes.

Djokovic krijgt dezer dagen ook de handen op elkaar, maar moest ook af en toe boegeroep aanhoren. De Serviër zette zichzelf wat buitenspel door zijn weigering om zich te laten vaccineren tegen corona – het kostte hem de deelname aan de Australian Open en enkele Amerikaans­e toptornooi­en. Hij richtte een spelersorg­anisatie buiten de officiële ATP op – Nadal sloot zich daar niet bij aan – en klaagde dat de ATP geen rekening hield met zijn organisati­e. Kortom, Djokovic verdeelt veel meer de meningen dan Nadal. Maar de Serviër kan zich als geen ander opladen als het publiek niet achter hem staat. Voor de wedstrijd tegen Nadal is hij vol vertrouwen.

“Ik ben er klaar voor. Ook al is Rafa wellicht de grootste uitdaging die je kunt krijgen op Roland Garros. Een

Rafa,

Rafa

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium