Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kwamen er niet uit”

Broers Luca en Fabio Polizzi verlaten Rupel Boom trekken samen naar Ninove

- PETER NYS

Nadat eerder al Yannis Augustynen, Joren Geudens, Ruben Kesteleyn en Mattis Bergiers vertrokken, ziet Rupel Boom met de broers Luca en Fabio Polizzi nog twee basisspele­rs andere oorden opzoeken. Zij trekken samen naar Ninove, dat afgelopen seizoen tweede eindigde in tweede afdeling VV A en naar eerste nationale promoveerd­e.

“Ik was graag in Boom gebleven, maar we kwamen niet tot een akkoord”, opent Luca Polizzi, de oudste van de twee broers, het gesprek. “Ik speelde drie seizoenen voor de club en het laatste jaar was veruit het lastigste. Iedereen weet intussen in welke omstandigh­eden we dienden te werken. Voor de winterstop hadden we maar liefst vijf verschille­nde trainers. Steven De Groot kreeg de trein uiteindeli­jk op de rails, maar dan begonnen de financiële problemen. De Spaanse eigenaar betaalde al van in februari niks meer. Ik vind het heel knap dat we desondanks het behoud konden afdwingen met een zeer jonge spelersgro­ep.”

“Ik heb vooral heel veel bijgeleerd het voorbije jaar”, stelt Fabio Polizzi. “Ik kwam twee jaar geleden naar Rupel Boom om ervaring op te doen, want ik had nog nooit in een eerste ploeg gespeeld. Het was tijd om het jeugdvoetb­al vaarwel te zeggen en tegen mannen te spelen. Het eerste seizoen viel door de coronapand­emie compleet in het water, maar in de voorbije campagne ben ik wel aan mijn trekken gekomen en heb ik meer dan twintig matchen gespeeld. Soms als flankverde­diger, dan weer eens centraal achterin en soms ook op de zes in steun van mijn broer. Die positie draagt nog altijd mijn voorkeur weg.”

Wanneer hebben jullie besloten om niet bij te tekenen?

“Dat is nog maar recent gebeurd. We hebben eerst een gesprek gehad met het nieuwe bestuur. Ik had in maart al gezegd dat ik niet wilde blijven als de Spanjaarde­n er nog waren. Toen er een nieuwe investeerd­er kwam, lagen de kaarten weer anders. Al

Luca Polizzi: was ik aanvankeli­jk wel wantrouwig. Niet onlogisch als je drie maanden op je loon hebt moeten wachten, denk ik. Die Amerikaan heeft het blijkbaar wel goed voor met de club, want hij werkt alle schulden weg.”

“We wachten alleen nog op ons loon van april, maar dat zal wel in orde komen. Ik ben met een open geest de gesprekken met het nieuwe bestuur aangegaan, maar we zijn niet tot

Fabio Polizzi: een akkoord gekomen. En Ninove toonde al langer belangstel­ling voor ons twee en wilde wel een extra inspanning doen.”

Was het van meet af aan de bedoeling om samen te blijven?

“Helemaal niet. Mocht Fabio een mooi contract gekregen hebben bij Rupel Boom en ik niet, dan speelden we nu niet voor dezelfde club. Het is uiteraard wel leuk dat we samen blijven.

Luca

Polizzi: Dat maakt het ook iets gemakkelij­ker voor onze ouders om te komen kijken. We hebben nog een oudere broer die in tweede provincial­e speelt.”

“Ik had ook geen specifieke voorkeur. Nu we terug bij dezelfde club zitten, ben ik uiteraard wel blij. Ninove is een club met ambitie. Ze zijn nu drie jaar achter elkaar gepromovee­rd, dat zegt wel iets. En ik denk niet dat het de bedoeling is om wat aan te modderen volgend seizoen. Ze willen volgend seizoen ook in de hoogste amateurree­ks een goed figuur slaan.”

Fabio Polizzi:

De reeks gaat in één klap van vijftien naar twintig ploegen en er komen vier ploegen van de beloften van 1A bij. Hoe kijken jullie daar tegenaan?

“Ik vind het prima dat de reeks groter is geworden. Tijdens het voorbije seizoen hadden we slechts achtentwin­tig matchen en waren we twee keer vrij. Dat vond ik maar niks. Wat die beloftente­ams zullen bijbrengen, is moeilijk in te schatten, maar ik vind het geen slecht initiatief. Ik kende het systeem al van in Nederland, waar ik één jaar bij MVV in Maastricht heb gezeten. Toen speelden we tegen Jong Ajax en Jong PSV en zo. Het niveau dat die ploegen haalden, was zeker niet verkeerd.”

Luca Polizzi:

“Ik zie er ook wel voordelen in. Ik heb tot twee jaar geleden zelf bij de beloften van Anderlecht gespeeld, maar toen kwamen we alleen tegen leeftijdsg­enoten uit. Ik denk dat voetballen in de eerste nationale voor de ontwikkeli­ng van spelers van achttien à negentien jaar een ideale leerschool kan zijn.”

Fabio Polizzi:

Woordvoerd­er bij K. Lyra-Lierse

“Het bestuursmo­del er één dat eigenaarsc­hap en inspraak voor supporters garandeert.”

is

rie, het zogenaamde Gouden Aandeel. Hieraan zijn de identiteit­skenmerken van de club gekoppeld, zoals het gebruik van het stamnummer, de clubkleure­n, de naam en de speellocat­ie.

Bovendien biedt het Pallieter Supporters­collectief aan elke supporter de kans om mede-eigenaar te worden. “Dit gebeurt via een democratis­ch lidmaatsch­ap van slechts 10 euro per jaar en een eenmalige inleg van 100 euro. Het Pallieter Supporters­collectief heeft bovendien ook een voorkoopre­cht bij een eventuele verkoop van al bestaande aandelen”, verduideli­jkt Serge Verheeken.

Dankzij de uitgifte van aandelen kan K. Lyra-Lierse ook haar financiële basis verbreden met het oog op de terugkeer van Berlaar naar Lier. De club voert een kapitaalsv­erhoging van 310.001 euro door. “Dat bedrag gebruiken we als hefboom om onze verplichti­ngen voor de nieuwe infrastruc­tuur na te komen. De bedoeling is om de bouw af te ronden in 2024, zodat we het voetbalsei­zoen 2024-2025 voor zowel jeugd als eerste elftal kunnen aanvatten op het nieuwe sportpark, met bijbehoren­d stadion, naast de Ring van Lier”, zegt Raf Bormans.

“Lyra-Lierse, da’s terugkeren naar de essentie van het voetbal als echte volkssport. En dan hoor je als club ook effectief in handen te zijn van de supporters. Zowel op als naast het veld doen we het zelf. Op eigen kracht. Met veel mensen samen. En dit is nog maar de start. Onze slogan is ‘’t is uwe voetbal’, en die zetten we om in de praktijk”, aldus Eric Van Meir, ambassadeu­r

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Luca (links) en Fabio Polizi verlaten Rupel Boom en spelen volgend seizoen voor Ninove.
FOTO TOM GOYVAERTS Luca (links) en Fabio Polizi verlaten Rupel Boom en spelen volgend seizoen voor Ninove.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium