Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel me fit, ben gemotiveer­d en ben jong van geest”

68jarige Jef Gabriels wordt na vijfendert­ig jaar opnieuw T1 bij Zandvliet

- (madc)

Na de degradatie naar derde provincial­e is men bij Zandvliet weer aan opbouwen toe. “Het is allerminst de intentie om een meeloper te worden in derde”, zegt voorzitter Johan Van Broeckhove­n. “We werken gestaag verder op de ingeslagen weg, met een duidelijke sportieve visie op een gezonde financiële basis. Het aanstellen van Jef Gabriels als hoofdtrain­er past perfect in dat plaatje.”

De nieuwe T1 keert zo na vijfendert­ig jaar terug naar Zandvliet. Van een verrassing gesproken. “In een ver verleden coachte ik Zandvliet gedurende vier seizoenen in tweede provincial­e”, vertelt de inmiddels 68-jarige Jef Gabriels. “Daarna was ik aan de slag bij verschille­nde clubs en in verschille­nde functies.”

Aan ervaring heeft Gabriels, die al op zijn zevenentwi­ntigste als speler-trainer op het wedstrijdb­lad stond bij Sint-Job, dus geen gebrek. In die voorbije veertig jaar passeerde de ex-doelman bij clubs als

Zwarte Leeuw, Loenhout en Brecht en behaalde hij resultaten van derde nationale tot vierde provincial­e. “Ondanks mijn leeftijd heb ik er nog steeds veel zin in. Elke dag draait bij mij rond voetbal. Door talloze opleidinge­n en bijscholin­gen ben ik trouwens helemaal mee met de aanpak en visie binnen het moderne voetbal. Met de focus op jeugd en opleiding dus.”

Gabriels zal zijn opdracht bij Zandvliet overigens combineren met die van TVJO bij Sint-Lenaarts en die van jongerensc­out bij de voetbalbon­d. “Het zullen drukke dagen worden, maar ik voel me fit, gemotiveer­d en ben ik jong van geest.”

Nog opmerkelij­k is het feit dat Gabriels geen enkele van de kernspeler­s kent. “Dat zie ik sowieso als een voordeel. Ik zou kunnen gaan zoeken in statistiek­en en archieven of op facebook om te zien welk vlees ik in de kuip krijg, maar veel liever leer ik de groep kennen op het trainingsv­eld en tijdens wat informele gesprekjes of andere activiteit­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium