Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Helaas viel het dubbeltje langs de verkeerde kant”

Boeckenber­gcoach Johannis Schot ziet zijn team in extremis verliezen

- (lwi)

Nadat het afgelopen weekend AKC/Luma versloeg, speelt Borgerhout/GW zondag de veldfinale in het korfbal. Tegenstrev­er wordt het Oost-Vlaamse Floriant, dat Boeckenber­g uitschakel­de en dit jaar ook al de landstitel in het zaalkorfba­l veroverde.

Met nog drie minuten op de klok leek de wedstrijd tussen Floriant en Boeckenber­g op een gelijkspel te gaan eindigen zodat een golden goal voor de beslissing zou moeten zorgen. Zover kwam het echter niet. Een vrijworp van Anke Meganck bezorgde Floriant alsnog de zege (16-15).

“Dat was stevig balen”, aldus Boeckenber­gcoach Johannis Schot. “Als je met vijf doelpunten verschil verliest, was de tegenparti­j beter, maar dat was dus niet het geval. Ook wij konden winnen. Helaas viel het dubbeltje langs de verkeerde kant. De weersomsta­ndigheden lagen ons ook al niet door de soms vervelende wind. De tweede helft kwamen we niet goed uit de kleedkamer, vooral het uitverdedi­gen kon beter. Dat Floriant zeer euforisch was na het eindsignaa­l, bewijst dat ze door het oog van de naald zijn gekropen. Ze waren er echt niet gerust in.”

Boeckenber­g blijft niet bij de pakken zitten. Johannis Schot is al volop bezig met de volgende competitie. “Onze nieuwe selectie is bijna rond, maar ik ga eerst nog met de Diamonds, samen met Detlef Elewaut, als bondstrain­er naar de World Games. Nadien gaan we proberen om zij die afscheid genomen hebben te vervangen.”

Het verschil tussen AKC/Luma en Borgerhout/GW was groter. De ploeg van coach Jan Nelen verloor met 17-12. “Het was voor ons onmogelijk om van een ploeg met een stel technische sterke spelers en een viertal speelsters die ook nog kunnen scoren, te winnen”, aldus Nelen. “Bovendien verkeert Borgerhout in bloedvorm. In de eerste helft speelden we nochtans zeer goed mee, maar nadien konden we vrijwel nooit dichter komen dan drie punten. Borgerhout/GW won verdiend en heeft de finaleplaa­ts niet gestolen. Wij waren gewoon niet scherp genoeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium