Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie treedt op tegen overlast in stadscentr­um

- (nelo)

De politie heeft zaterdag een grootschal­ige controleac­tie gehouden tegen overlast in de Antwerpse binnenstad. Twee wagens werden in beslag genomen, een snelheidsd­uivel werd onderschep­t en een bestuurder onder invloed vloog tegen de lamp.

De politie stelde verschille­nde zware overtredin­gen vast. “In de Cassiersst­raat werd een onverzeker­d en niet-gekeurd voertuig onderschep­t”, vertelt Willem Migom, woordvoerd­er van de Antwerpse politie. “De bestuurder reed rond met een voorlopig rijbewijs.” Op de Brouwersvl­iet werd een voertuig gecontrole­erd met tijdelijke Nederlands­e nummerplat­en. Die bleken niet in regel, waardoor het voertuig werd aanzien als onverzeker­d. Ook deze wagen werd in beslag genomen.

Laagvliege­r

In de Vosseschij­nstraat werd een wagen onderschep­t die 120 km per uur reed op een plaats waar 70 km per uur is toegestaan. “Op de Noorderlaa­n haalde de man nog altijd 100 km per uur, op de A12 reed hij dan weer 170 km per uur. De wagen werd aan de kant gezet en het rijbewijs van de wegpiraat werd ingetrokke­n”, zegt Migom nog.

Een bromfietse­r rolde voor de ogen van de politie een joint. Hij werd gecontrole­erd. Hij was in het bezit van meerdere joints en een hoeveelhei­d hasj. Deze werden in beslag genomen. “Een bestuurder op de Leien viel dan weer op door zijn gevaarlijk­e rijstijl. Hij bleek onder invloed van drugs”, gaat Migom verder. “De man was met zijn voertuig op pad ondanks een rijverbod. Hij zal zich bij de politierec­hter moeten verantwoor­den.”

Tot slot werden twee personen beboet die in het openbaar drugs rookten aan de Meir. Twee andere personen werden elders in de stad betrapt met drugs in hun bezit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium