Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Project begeleid wonen krijgt vorm en naam

Kwetsbare adolescent­e meisjes krijgen er onderdak

-

In de August Van Putlei in Borsbeek krijgt het nieuwe woonprojec­t voor kwetsbare adolescent­e meisjes vorm. De nieuwbouw van organisati­es Dorp nr. 2 Koningin Fabiola en De Vijver vzw staat al recht. In het najaar opent de site, Twist genaamd, de deuren.

Dorp nr. 2 Koningin Fabiola uit Deurne en De Vijver vzw, het zorgbedrij­f dat personen met een beperking en hun netwerk aangepaste zorgopties aanbiedt, hebben de nieuwe site alvast een naam gegeven: Twist.

Het project omvat zowel de nieuwbouw als het achterligg­ende oudere gebouw dat vroeger deel uitmaakte van het eigenlijke Tirolerhof. In het oudere gebouw heeft de organisati­e Dorp nr. 2 Koningin Fabiola zijn dagcentrum voor personen met een beperking.

Begeleid wonen

In de nieuwbouw van Twist zullen adolescent­e meisjes met een licht verstandel­ijke beperking en bijkomende ontwikkeli­ngsproblem­en, zoals autisme of een hechtingss­toornis, begeleid wonen en tot rust komen. De meisjes zullen onder begeleidin­g van De Vijver een aanzienlij­k traject doorlopen om zo een ommekeer in hun le

ven teweeg te brengen en nieuwe kansen op een uitgebalan­ceerd leven te grijpen.

Huurders gezocht

Aan de nieuwbouw worden ook drie mantelappa­rtementen gebouwd. Voor deze woongelege­nheden gaan Dorp nr. 2 Koningin Fabiola en De Vijver op zoek naar particulie­re huurders. “Zij zullen gevraagd worden om mee een engagement op te nemen in Twist. De huurders moeten stabiele en rustige buren van de jongeren worden, om ze mee te inspireren. Samen tuinieren in de gemeenscha­ppelijke tuin is een voorbeeld van het gevraagde engagement”, luidt het nog bij de initiatief­nemers.

De werken aan de nieuwe site vorderen goed, waardoor het woonprojec­t dit najaar de deuren zal openen voor de kwetsbare adolescent­e meisjes.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? In Twist zal plaats zijn voor zes kwetsbare meisjes.
FOTO FILIP SPOELDERS In Twist zal plaats zijn voor zes kwetsbare meisjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium