Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muzikaal afscheid van loodgieter en volksfiguu­r ‘El Fontanero’

-

In de Sint-Amelbergak­erk in Zandhoven vond zaterdag de afscheidsv­iering plaats van Jos Lambrechts (74). Hij stond bekend als ‘El Fontanero’ of ‘de loodgieter van de Hallebaan’.

viering, voorgegaan door Jan Valckx, begon met een getuigenis van vriend Rob. Hij vertelde hoe iedereen Jos Lambrechts kende als een joviale kerel met wie ze graag een pint hadden gepakt. Er waren dan ook verscheide­ne cafébazen aanwezig bij de uitvaart. Rob vertelde hoe hij graag met

Jos aan de toog van had gezeten vroeger.

Hij kwam vroeger ook graag in De 14 Billekens, waar hij zijn vrouw Jacqueline leerde kennen, met wie hij vorig jaar nog huwde. “We zijn ooit eens met de fanfare naar Spanje geweest”, zei Rob. “Toen we nadien terugginge­n, vroegen die Spanjaarde­n hoe het met El Fontanero – de loodgieter dus – ging. Blijkbaar had hij een diepe indruk nagelaten op de Spanjaarde­n. Hij was nooit brutaal, onbeleefd of beledigend. Hij durfde graag een pintje te drinDe

café Sport

ken, maar Jos was geen ambrasmake­r.”

Ook Rudi Van Laer, bekend als ‘De Zingende Carrossier’, had veel mooie herinnerin­gen. “We zijn in

1987 eens naar de Verenigde Sta

ten geweest om er Amerikaans­e wagens te gaan kopen. Iemand had El Fontanero op zijn werkcamion­ette geschreven. Hij kon daar wel om lachen en is zo blijven rondrijden.” Van Laer bracht op het afscheid het nummer ik nog maar even bij je zijn.

Kon

Lambrechts was iemand die als loodgieter altijd zowel letterlijk als figuurlijk verbinding­en had gelegd. Voorganger Jan Valckx riep op om dit ook in het dagelijks leven te doen, zeker in deze barre tijden.

El Fontanero laat een echtgenote, dochter, kleindocht­er en plusdochte­rs achter. Zijn kleindocht­er was blijkbaar zijn oogappel. Zijn echtgenote bedankte ook iedereen voor alle steun de voorbije maanden toen zijn gezondheid achteruitg­ing en hij thuis werd verzorgd.

 ?? FOTO KMA ?? De Zingende Carrossier zong een lied voor zijn beste vriend El Fontanero (inzet).
FOTO KMA De Zingende Carrossier zong een lied voor zijn beste vriend El Fontanero (inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium