Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had op geen enkel moment medelijden met de kandidaten”

Kelly Pfaff gaat op zoek naar ‘De Grootste Lefgozer’

-

Noem het zeker geen

Maar sommige opdrachten van

klinken toch bekend in de oren. Kelly Pfaff (44) mag toezien hoe acht waaghalzen elkaar in een afvalrace tot het uiterste pushen. “Ik ben zelf niet zo makkelijk van mijn stuk te brengen”, grijnst de gastvrouw.

De Grootste Lefgozer

Fear Factor.

Vijf aflevering­en vol pittige opdrachten biedt het nieuwe VTM 2programma. En naast een gezonde dosis lef moet je goed kunnen bluffen. Maar wie te veel bluft, wordt genadeloos afgestraft en kan geen punten scoren. Opvallend is dat

het eens niet moet hebben van allemaal breedgesch­ouderde kerels en stoere madammen. Zo

De Grootste Lefgozer staat er ook een immobiliën­makelaar op het deelnemers­blad. “Omdat je niet supersport­ief moet zijn om te slagen”, zegt gastvrouw Kelly Pfaff. “De opdrachten zijn fysiek gezien niet extreem. Je moet gewoon in je hoofd de klik durven te maken.”

Pokerface

“Het is ook een kwestie van slim spelen. Als er veel testostero­n in de kamer samen zat, gingen de kandidaten soms tegen elkaar opbieden. De ene wil niet onderdoen voor de andere, zeker omdat het op televisie komt. Maar dan moesten ze dat soms bekopen: wie zichzelf overschatt­e, kon geen punten verdienen met de proef.”

In zag je indertijd vooral mensen die hunkerden naar extreme opdrachten. “Mensen die streefden naar een kick. Ook wij vertrekken telkens vanuit de vraag of de kandidaten het lef hebben om een bepaalde opdracht uit te voeren. Maar lef hebben betekent niet alleen dat je enge of pijnlijke dingen durft te doen, maar ook dat je jezelf voor aap durft te zetten. Soms moest ik stiekem lachen of hapte ik naar adem, op andere momenten deed mijn moederhart pijn. Maar als presentatr­ice zette ik altijd een pokerface op.”

In de eerste opdracht krijgen de kandidaten bijzondere gerechten voorgescho­teld, waaronder een visoog. “Dat at ik ooit zelf”, lacht

Fear

Factor

Kelly. “Die opdracht is haalbaar, als je weet hoe je dat moet aanpakken. De truc bestaat erin dat je nooit op dat oog mag bijten, en het vooral zo snel mogelijk moet doorslikke­n. Als je er nietsvermo­edend op bijt, komt er een soort zwarte etter tevoorschi­jn ...”

Geurtelevi­sie Er haai

staat

en op het menu. “Het is jammer dat er nog steeds geen geurtelevi­sie bestaat. Want dat zou voor de kijker toch een serieuze meerwaarde zijn. Er waren kandidaten die preventief overgaven, zodat ze minder last zouden hebben. Ook na de opnames werd er geregeld flink gekokhalsd. Maar ik red.)

ook

haggis

gefermente­erde

(Schots gerecht,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium