Gazet van Antwerpen Stad en Rand

The Starlings in Lotto Arena: kristalhel­dere pop in iets te grote zaal

-

Soms is het gewoon een kwestie van geduld hebben. Het concert dat The Starlings zondagavon­d naar de Lotto Arena bracht, stond aanvankeli­jk gepland op Valentijns­dag vorig jaar. Via februari 2022 werd het uiteindeli­jk eind mei. Het momentum was inmiddels een beetje voorbij, en de zaal was ver van uitverkoch­t. Maar dat nam de goesting om er een mooie avond van te maken niet weg bij Kato Callebaut en Tom Dice.

De show in de Lotto Arena was destijds geboekt nadat het grote publiek The Starlings had ontdekt in waarin het duo indruk maakte met prachtige samenzang en vaak uitgepuurd­e covers. Maar intussen is het VTMprogram­ma alweer twee seizoenen verder, waardoor de groep niet langer blijkt bij televisiek­ijkend Vlaanderen.

Een beetje onterecht, als je het ons vraagt. The Starlings zijn ondertusse­n namelijk niet werkloos op de sofa blijven zitten. Ze schreven met een mooie nieuwe plaat bij elkaar, zodat de set iets minder hoefde te teren op de

Liefde voor Muziek, top of mind

Seaside covers

die ze voor hadden gemaakt.

Een pluspunt, want de nieuwe nummers zijn veel meer uptempo, waardoor de set zondagavon­d zeker aan dynamiek won. Tom, op de gitaar, en Kato, aan de vleugelpia­no, lieten zich op het podium bijstaan door een achtkoppig­e band, inclusief twee strijkers en meesterbla­zer Jo Hermans.

Muziek

Magic,

Mine,

For You

Liefde

Special guest Milo Meskens

voor

De bakens van de set werden uitgezet met en

drie vlekkeloos gespeelde popsongs waarin een hoofdrol was weggelegd voor de harmonieuz­e samenzang van de twee protagonis­ten. Ze verstaan de kunst om tijdens het zingen alleen oog te hebben voor elkaar, en tegelijker­tijd toch het publiek bij de show te betrekken. Dat publiek was – mag het gezegd – wat aan de makke kant, en de band moest werken om de vonk erin te krijgen.

“De rode draad in onze nummers is altijd de liefde”, vertelde Kato voor werd ingezet, een oude hit van Gene Thomas die ze helemaal tot de hunne hebop.

Die Happy ben gemaakt. Ook nog steeds een topsong: Tom Dice zong het nog steeds alsof het de allereerst­e keer was, en je voel

Me & My

Guitar. de de koude rillingen zo door de zaal rollen. Halverwege de set stapte Milo Meskens het podium guest special Met en

mocht hij twee uitstekend­e eigen songs brengen, en de rest van het optreden bleef hij gewoon als extra gitarist aan de slag.

Voor

Open

New Beginning

Confettika­nonnen

Submarine

Gold

Undershirt

een akoestisch gespeeld verhuisde het merendeel van de band naar het tweede podium, en met een intiem

– niemand dacht nog aan het origineel van K3 – zat het optreden erop. De bisronde bracht nog meer kristalhel­dere pop, met als apotheose, én een extra vermelding voor de confettika­nonnen die het feest compleet maakten.

The Starlings in de Lotto Arena: voor de band zelf was het een droom die in vervulling ging, en ze mogen trots zijn op wat ze daar zondag hebben neergezet. Alleen denken we dat de muziek in een iets kleinere, warmere zaal nog beter tot zijn recht zou komen. En dat treft: dit najaar trekt de groep opnieuw door Vlaanderen.

Little

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? De prachtige samenzang van Kato Callebaut en Tom Dice was ook in de Lotto Arena de grote troef van The Starlings.
FOTO ROBIN FASSEUR De prachtige samenzang van Kato Callebaut en Tom Dice was ook in de Lotto Arena de grote troef van The Starlings.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium