Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De slapende reus wordt stilaan weer wakker”

Amerikaans­e rapper 50 Cent treedt op in Sportpalei­s, Antwerpse Halve Neuro doet hetzelfde onder Schijnpoor­tbrug

-

De Amerikaans­e hiphoplege­nde 50 Cent treedt donderdaga­vond op in het Sportpalei­s. Iets verderop, onder de Schijnpoor­tbrug, zal zijn Antwerpse collega Halve Neuro niet toevallig hetzelfde doen. Twaalf jaar geleden kwam de rapper als een komeet de lokale scene ingevlogen met de single Na een aantal succesvoll­e jaren ebde ‘den Halve’ wat weg, maar stilzitten doet hij niet, integendee­l. “Er staan mooie dingen te gebeuren.”

Fritkot.

“50 Cent speelt natuurlijk een vrij grote rol in het bestaan van Halve Neuro. Mijn artiestenn­aam is een soort tribute aan en toespeling op die van Curtis James Jackson III. Voor 50 Cent begon bovendien alles met zijn album voor mij met een parodie op zijn debuutplaa­t”, vertelt de rapper.

Het is dan ook geen toeval dat ‘den Halve’ donderdaga­vond een kleine show organiseer­t onder de Schijnpoor­tbrug. Den Halve maakt handig gebruik van de komst van de Amerikaan om de stunt aan te kondigen. “De vergunning is nog maar het is de bedoeling dat we met de fiets vertrekken aan Trix om daarna via de Sinksenfoo­r naar de Schijnpoor­tbrug te rijden. Om half acht zullen we er daar een lap op te geven. Daarna vertrekken we naar het Sportpalei­s, waar ik voor het optreden van de

mogelijk nog even een show opvoer op het buitenplei­n.”

Get Rich or Die Trying, Blut en blijven gaan, legend himself pending,

Onverhoopt succes

Fijn nieuws voor fans van Halve Neuro, die zo de kans krijgen om de rapper nog eens live aan het werk te zien. Shows van de Antwerpena­ar zijn namelijk schaarser dan vroeger. In het begin van de jaren 2010 reeg de artiest de memorabele momenten nochtans aan elkaar. “Een show op Laundry Day voor tienduizen­d mensen, dat één miljoen streams haalt, een bomvolle tent op Sfinks en Slongs Dievanongs

Pakt de velo

die een MIA wint.”

Hoewel den Halve heel wat succes kende, was dat nooit het doel. “Ik wilde met Halve Neuro een zot figuur introducer­en in een scene die zich veel te serieus gedroeg. Ik kan nu wel stellen dat mijn hele carrière een hoogtepunt is op zich”, lacht de Deurnenaar. “Maar je kan dat energiepei­l niet voortduren­d hoog houden. De crew en ik lagen een tijdje stil en we hoorden elkaar wat minder.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium