Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Venezia is een jonge ploeg met veel potentieel”

Belgian Cat Antonia Delaere slaat volgend seizoen haar tenten op in Italië

- PATRICK CEULEMANS

Na België, Frankrijk en Spanje slaat de Antwerpse Antonia Delaere volgend seizoen haar tenten op in Italië. De 27-jarige Belgian Cat trekt naar het Italiaanse Venezia. “Venezia is een jonge en talentvoll­e ploeg. Bovendien spelen we ook al zeker de kwalificat­ies voor de Euroleague. Dat is toch ook iets om naar uit te kijken.”

In Frankrijk speelde Delaere bij Nantes (2019-2020), in Spanje was ze actief bij IDK Euskotren (2020-2021) en Zaragoza (2021-2022). Bij die laatste club was ze afgelopen seizoen goed voor een gemiddelde van 10 punten, 3 rebounds en 2 assists. “Het was een mooi seizoen met als hoogtepunt de kwalificat­ie en deelname een de eindronde van de Copa del Reina in Valencia. Colleg-Cats Emma Meesseman en Jana Raman kwamen toen zelfs voor me supportere­n. Het was alleen jammer dat we in de kwartfinal­e meteen onderuitgi­ngen tegen gaststad en favoriet Valencia.”

Ondanks een sterk seizoen kiest de Antwerpse nu dus toch voor een nieuw avontuur. Bij Venezia wil Delaere sportief nog een stap hogerop zetten. “Zaragoza speelt komend seizoen in de FIBA Europa Cup, maar met Venezia gaan we normaal in de Euroleague spelen. Het is al van 2019 geleden bij Castors Braine geleden dat ik nog eens in de beste Europese competitie aantrad. Bij Venezia kom ik bij de op twee na beste Italiaanse ploeg (na het

Schio van Kim Mestdagh en Virtus Bologna, red.)

terecht. Het is een jonge ploeg met veel potentieel. De coach komt uit het mannenbask­etbal en heeft veel ervaring in de Euroleague en de G-League

(Andrea Mazzon, red.)

(de opleidings­competitie van de NBA, red.).

We spelen ook al zeker de kwalificat­ies van de Euroleague. Dat is toch ook iets om naar uit te kijken.”

Diploma psychologi­e Delaere is ook nog steeds bezig

met haar studies psychologi­e aan de VUB in Brussel. “Door mijn topsportst­atuut doe ik er uiteraard iets langer over. Maar het is zeker niet dat ik helemaal niet studeer vanop afstand. Enkele weken geleden heb ik daarom nog gepast voor de stage van de Belgian Cats in Kortrijk en het internatio­nale toernooi in het Spaanse Melilla. Op dat moment was ik met mijn thesis bezig. Het is de bedoeling dat ik volgend jaar afstudeer.”

De inwoonster uit Schoten geniet nu van wat vakantie en werkt uiteraard aan de conditie. “Begin augustus begint met de Belgian Cats de voorbereid­ing op het WK in Australië september red.). (van 22 tot en met 1 oktober,

Na onze vierde plaats op het WK in 2018 willen we in Sydney bevestigen. We zijn het nummer vijf van de wereld en willen ook de komende jaren aanwezig zijn op grote toernooien als het EK van 2023 en de Olympische Spelen van 2024.”

 ?? FOTO BELGA ?? Naast het basketbal is Antonio Delaere (rechts) ook nog studente psychologi­e. “De laatste weken was ik met mijn thesis bezig. Het is de bedoeling dat ik volgend jaar afstudeer.”
FOTO BELGA Naast het basketbal is Antonio Delaere (rechts) ook nog studente psychologi­e. “De laatste weken was ik met mijn thesis bezig. Het is de bedoeling dat ik volgend jaar afstudeer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium