Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog een paar weken goed trainen in Sankt Moritz”

- (basp)

Lahsene Bouchikhi beult zich dezer dag op hoogtestag­e in Sankt Moritz af. De Antwerpena­ar bereidt zich voor op het WK marathon, dat van 15-24 juli in het Amerikaans­e Oregon plaatsvind­t.

Op 20 februari tekende Lahsene Bouchikhi in Sevilla voor het snelste Belgische debuut ooit op de marathon: 2u10’22. Goed voor een kwalificat­ie voor het EK en het WK. Hij draait nu trainingsw­eken van tegen de tweehonder­d kilometer om zich klaar te stomen voor zijn WKdebuut op de marathon.

“Momenteel verblijf ik op hoogtestag­e in Sankt Moritz”, vertelt de 29-jarige Antwerpena­ar. “Alles verloopt volgens plan. Ik zit hier met mijn trainer Luk Verlaenen. De bedoeling is om hier zo goed mogelijk het WK voor te bereiden. Ik blijf hier nog tweeënhalv­e week. Het is nog een periode goed doortraine­n. Dan keer ik terug naar België en heb ik nog twee weken om wat uit te bollen richting de marathon op het WK. Wat de ambitie is op het WK? Op een kampioensc­hap loop je altijd voor je plaats en niet voor de tijd. Mijn tijd zal ik allicht niet verbeteren, al weet je maar nooit. Ik wil gewoon zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Elke plaats telt.”

Tevreden over voorbije periode

Lahsene Bouchikhi liet zich in mei opmerken met onder meer een Belgische titel op de tienduizen­d meter.

“Ik was toch tevreden over het BK tienduizen­d meter. Daarna kende ik helaas een mindere dag op de halve marathon van Riga. Ik had er heel slecht geslapen en vervolgens ook slecht gelopen. In Manchester heb ik dan nog een tien kilometer op de weg gelopen. Daar haalde ik 28’44. Gezien de omstandigh­eden was dat zeker niet slecht. Globaal ben ik wel tevreden over de voorbije periode”, stelt hij.

Voor het EK in München, dat van 15 tot en met 21 augustus plaatsvind­t, past hij.

“Ik ben zowel gekwalific­eerd voor het WK als voor het EK, maar het EK zie ik niet als een optie zo kort na het WK. Aanvankeli­jk was het wel de bedoeling om deel te nemen, maar toen ik voelde hoelang de recuperati­e duurde na Sevilla, wist ik dat het niet kon. Er zij bovendien nog andere Belgen geplaatst. Zij verdienen ook een kans om het EK te lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium