Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Assisen Antwerpen

-

Na een beraad van 2,5 uur is Roger Slegers vrijdagmid­dag veroordeel­d tot twaalf jaar cel voor het doodsteken van zijn vriendin Lesley Swolfs op 25 september 2019. De jury zakte daarmee tien jaar onder de gevorderde straf van 22 jaar. Roger en Lesley kenden elkaar uit psychiatri­sch ziekenhuis Bethanië in Zoersel.

Roger Slegers stond zachtjes te wenen toen de milde straf werd uitgesprok­en. De jury hield rekening met zijn persoonlij­kheid, zijn psychiatri­sche problemen en zijn verslaving­sproblemat­iek. “Roger Slegers heeft op brute wijze Lesley Swolfs gedood, wat duidt op een gebrek aan zelfcontro­le”, stond in het arrest. Slegers werd potentieel gevaarlijk genoemd, maar de jury hield ook rekening met de inschattin­g van de psychiater­s dat de kans op nieuw gewelddadi­g gedrag eerder klein zou zijn.

Zowel het feit dat Slegers nog niet vaak (de laatste keer in 2003) veroordeel­d was, als zijn persoonlij­kheid en de lage draagkrach­t die hij als mens heeft, werden aanvaard als verzachten­de omstandigh­eden. “Deze straf is niet de sleutel omdraaien en weggooien”, zei voorzitter Jos Decoker tegen hem. “Het is nu aan u om hard te werken aan herintegra­tie in de maatschapp­ij.”

Gouden kans

De advocaat van Slegers had de jury gevraagd om een ‘gouden kans’, die zijn cliënt dus ook krijgt. “Roger beseft dat hij weg

zal moeten blijven van alcohol en middelen. Geef hem perspectie­f, hij zal zichzelf bewijzen”, pleitte Cedric Monheim vrijdagoch­tend. Hij had de jury ook gevraagd om rekening te houden met het feit dat Roger en Lesley allebei hun problemen hadden en dat Roger rond zijn 26ste op de dool was geraakt door een aantal grote klappen in zijn persoonlij­k leven. “Hij ziet er misschien stoer uit, maar hij heeft een fragiele persoonlij­kheid.”

Volgens zijn advocaat heeft Slegers oprecht spijt: “Hij heeft het

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Roger Slegers reageerde emotioneel toen hij zijn straf hoorde.
FOTO JAN VAN DER PERRE Roger Slegers reageerde emotioneel toen hij zijn straf hoorde.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium