Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Google Maps heeft beslist: nieuw park heet Zuidpark

-

Google Maps heeft blijkbaar al een naam gekozen voor het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokk­en: Zuidpark. Opmerkelij­k, want de bevraging bij de Antwerpena­ars loopt nog.

Het was reclameman Harry Demey die zag dat vijf dagen geleden het park op Google Maps plots de naam Zuidpark kreeg. Hij stelt zich daar op Facebook toch wel vragen bij, want de bevraging rond een nieuwe naam loopt nog. De Antwerpena­ars hebben de keuze tussen Scheldepar­k, Schippersp­ark of Zuidpark. Demey kan zich in geen van deze drie vinden. Hij steunt dan ook de petitie om het park de naam Park Dok Zuid te geven. Demey vraagt aan Google Maps om dit te corrigeren en Zuidpark te wijzigen naar… Park Dok

Zuid. Het kabinet van schepen van Stadsontwi­kkeling Annick De Ridder (N-VA) ontkent dat zij al een nieuwe naam zouden hebben doorgegeve­n aan Google Maps. Het is nog wachten op de voorkeur van de Antwerpena­ars. Het park heeft nog geen naam. (svw) parkerende bezoekers en pendelaars te vermindere­n, wordt naast de aangepaste tarifering ook het parkeerreg­ime in de lichtgroen­e zones gewijzigd. Behalve voor wie een parkeerver­gunning voor bewoners heeft, is parkeren in die zones vanaf 3 oktober beperkt tot maximaal 3 uur. Nu is dat 10 uur. De lichtgroen­e zone zal vanaf die datum ook worden uitgebreid: een strook van de huidige donkergroe­ne gebieden tussen de Leien en de Singel wordt dan lichtgroen.

Speciale parkeerver­gunning

Ondernemin­gen of beroepscat­egorieën, die bijvoorbee­ld op regelmatig­e basis werken uitvoeren in de stad, zullen vanaf 3 oktober een speciale parkeerver­gunning kunnen kopen voor één of meerdere tariefzone­s. Zij kunnen met zo’n vergunning langer dan 3 uur parkeren.

(svw)

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Nieuwe park op Gedempte Zuiderdokk­en.
FOTO ROBIN FASSEUR Nieuwe park op Gedempte Zuiderdokk­en.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium